Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Επίσκεψη του Γ. Γεωργαντά στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών – Συνεχίζονται οι προσπάθειες ψηφιακής υποστήριξης στα ΚΕΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς επισκέφθηκε σήμερα το Εθνικό ίδρυμα Κωφών, όπου είχε συνάντηση εργασίας με την ηγεσία του Ιδρύματος και εκπροσώπους της διοίκησης της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος.

Kατά την επίσκεψη παρουσιάστηκε στον Υφυπουργό η λειτουργία της υπηρεσίας εξ’ αποστάσεως διερμηνείας και χειλεανάγνωσης (Relay Service), μέσω της οποίας εξυπηρετούνται σημαντικές καθημερινές και έκτακτες ανάγκες των κωφών. Η λειτουργία της υπηρεσίας εξυπηρετεί 15.000 περίπου αιτήματα κωφών πολιτών.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ένταξη της υπηρεσίας στα ΚΕΠ της χώρας,  η οποία αφορά στην εισαγωγή και υποστήριξης της επικοινωνίας των κωφών και βαρήκοων με τη χρήση ειδικής εφαρμογής. Η υπηρεσία εξ’ αποστάσεως διερμηνείας και χειλεανάγνωσης χρησιμοποιείται ήδη στα ΚΕΠ των Δήμων Χαλανδρίου και Κορυδαλλού, ενώ σύντομα θα εγκατασταθεί και στο ΚΕΠ του Δήμου Ηλιούπολης.

Συμφωνήθηκε διαρκής συνεργασία με σκοπό το συντονισμό και την επιτάχυνση όλων των απαραίτητων ενεργειών προκειμένου να διευκολύνεται η εξυπηρέτηση των κωφών πολιτών, διασφαλίζοντας ότι δεν θα βιώσουν ψηφιακό αποκλεισμό αλλά αντίθετα θα απολαμβάνουν πλήρη και ισότιμα δικαιώματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ