Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Εκθέσεις Εικαστικών Τεχνών από μαθητές του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύο παράλληλες εκθέσεις με δημιουργίες μαθητών που συμμετείχαν στον 2ο διαγωνισμό εικαστικής τέχνης, καθώς και μαθητών του Εργαστηρίου Παιδικής Εικαστικής Τέχνης θα πραγματοποιηθούν έως τις 9 Ιουνίου στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Μάνος Λοΐζος” (Θηβών 245) από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Μετά τον επιτυχημένο περσινό διαγωνισμό, όπου εκτέθηκαν περισσότερα από 1.000 έργα μαθητών, το Εργαστήριο Παιδικής Εικαστικής Τέχνης της Διεύθυνσης Πολιτισμού διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά διαγωνισμό για τους μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Με θέμα “Δημιουργώ με ανακυκλώσιμα υλικά” κι ελεύθερη έκφραση ρεαλιστικής ή μη απεικόνισης, τα παιδιά κλήθηκαν να δημιουργήσουν έργα ατομικά ή ομαδικά, ανάγλυφα και τρισδιάστατα από άχρηστα ανακυκλώσιμα υλικά, όπως πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο, ξύλο, κ.ά., προκειμένου για την ευαισθητοποίησή τους στο περιβάλλον.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 5 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, και η οποία, από το 1972 που θεσμοθετήθηκε, αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ προκειμένου για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Όλες οι διαγωνιστικές συμμετοχές θα εκτεθούν στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Μάνος Λοΐζος”, ενώ μετά από αξιολόγηση από τους εικαστικούς της Διεύθυνσης Πολιτισμού, θα επιλεγούν δύο έργα από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα, τα οποία θα πλαισιωθούν και θα εκτεθούν σε ξεχωριστό σημείο στον χώρο της έκθεσης. Συμπληρωματικά, στον ίδιο χώρο θα εκτίθενται και τα ζωγραφικά έργα των μαθητών των Εργαστηρίων Παιδικής Εικαστικής Τέχνης.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ