Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος των σχολείων στην εξέλιξη της κοινωνίας στο μέλλον συζητήθηκε στον Ωρωπό

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος των σχολείων στην εξέλιξη της κοινωνίας στο μέλλον, τα νέα πρότυπα και οι προκλήσεις που εισάγει στην εκπαίδευση η 4η Βιομηχανική Επανάσταση βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρωτοποριακής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Καπανδριτίου στον πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καπανδριτίου με αφορμή την ομιλία της καταξιωμένης εκπαιδευτικού, Αθηνάς Πριμικίρη, με θέμα «Εκπαίδευση 4.0: η εκπαίδευση που παράγει καινοτομία».

Η Αθηνά Πριμικίρη που αποτελεί κόσμημα για την εκπαιδευτική κοινότητα του τόπου μας ανέπτυξε τους προβληματισμούς της στο ερώτημα «τι είδους εκπαίδευση παρέχουμε στους νέους μας σήμερα και ποια εκπαίδευση θα έπρεπε να τους παρέχουμε».

Ανέπτυξε τις καινοτομίες και τις αλλαγές που έχει ανάγκη η εκπαίδευση για να μπορεί να συμβαδίζει με τις επιταγές των καιρών μας και τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Καπανδριτίου Αγγελική Πηγαδάτου και τίμησε με την παρουσία του ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, Κωνσταντίνος Παπαχρήστος, που άνοιξε και έκλεισε τη συζήτηση συγχαίροντας τη διακεκριμένη εκπαιδευτικό για «τη δημιουργικότητα και την προσφορά της στην εκπαίδευση, τους μαθητές και την κοινωνία», εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που διάνθισαν τη συζήτηση, γονείς και μαθητές του Δημοτικού αλλά και του Γυμνασίου.

Αίσθηση προκάλεσε η μαθήτρια της Β΄ τάξης του Γυμνασίου Καπανδριτίου, Στέλλα Νάου, που διάβασε το βιογραφικό της δασκάλας της και ο μοναδικός της τρόπος να εκφράσει τις εμπειρίες της από την ξεχωριστή και καινοτόμο παιδαγωγική προσέγγιση της μάθησης που αποκόμισε η ίδια και οι συμμαθητές της από την Αθηνά Πριμικίρη.

Τον Δήμο Ωρωπού εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Τρομπούκης ενώ παρέστησαν δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, εκπαιδευτικοί και γονείς.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ