Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Η παραλία Μαρκοπούλου εντάχθηκε στο Σχέδιο Πόλης του Δήμου Ωρωπού

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μία ιστορική συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωρωπού ανακοινώθηκε η ένταξη στο Σχέδιο Πόλης της Παραλίας Μαρκοπούλου.

Η ανακοίνωση έγινε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βαγγέλη Ηλιάσκο ο οποίος αναφέρθηκε στη δημοσίευση του ΦΕΚ/823/Δ΄ στις 22-11-2021 όπου εγκρίθηκε η πολεοδομική μελέτη δεύτερης κατοικίας των πολεοδομικών ενοτήτων 1, 2, 3 και 4 της δημοτικής ενότητας Μαρκοπούλου Ωρωπού Δήμου Ωρωπού (ν. Αττικής), έκτασης 2.800 στρεμμάτων και η επικύρωση οριογραμμών ρεμάτων.

Έτσι ολοκληρώθηκε με επιτυχία μαραθώνια προσπάθεια 28 ετών που ξεκίνησε από τον σημερινό πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Αρμυριώτη και ολοκληρώθηκε χάρη τις πολύχρονες προσπάθειες του αντιδημάρχου Βαγγέλη Ηλιάσκου ο οποίος επανέφερε το θέμα το 2011 και από το 2019 με την παρούσα Δημοτική Αρχή να το φέρει εις πέρας.

Την ανακοίνωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης ο οποίος ευχαρίστησε τους στενούς συνεργάτες του Γιώργο Αρμυριώτη, Βαγγέλη Ηλιάσκο και τους αφανείς ήρωες αυτές της προσπάθειας.

Η τοποθέτηση Γιασημάκη στο Δ.Σ.

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης χαιρετίζοντας την σχετική ανακοίνωση που έγινε στο Δ.Σ. από τον Βαγγέλη Ηλιασκου είπε στην τοποθέτηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο: “Σχετικά με την ένταξη στο σχέδιο της παραλίας Μαρκοπούλου. Είναι ένα έργο που ξεκίνησε ο Γιώργος Αρμυριώτης το 1993 με τον πρώτο διαγωνισμό. Δεν προχώρησε αρχικά και επανήλθε με νέο διαγωνισμό το 1995. Εγιναν πολλά στη συνέχεια. Το 2011 έρχεται ο Βαγγέλης Ηλιάσκος ως αντιδήμαρχος της τότε δημοτικής αρχής και δίνει νέα ώθηση στο έργο. Και ερχόμαστε σήμερα με τη δημοσίευση του ΦΕΚ πριν δύο ημέρες. Αφού περάσει από τεχνικό συμβούλιο η συμπληρωματική σύμβαση για την πράξη εφαρμογής χρειάζεται ένα ποσό περίπου 400.000 Ευρώ ώστε να μπορούν οι άνθρωποι στην παραλία Μαρκοπούλου να χτίζουν σα να είναι εντός σχεδίου. Θέλω να συγχαρώ πρώτα απ΄ όλα τον Γιώργο Αρμυριώτη που ήταν πρωτοπόρος για την εποχή του και ξεκίνησε αυτό το έργο σε μία εποχή που όλοι φώναζαν πως θα μας πάρουν τα χωράφια. Εκείνος έκλεισε τα αφτιά του και προχώρησε για να μπορέσει να συνεχίσει ο Βαγγέλης Ηλιάσκος το 2011 και να φτάσουμε σήμερα από τη δική μας Δημοτική Αρχή να μπει η Παραλία Μαρκοπούλου στο σχέδιο κάνοντας πράξη έναν ακόμα στόχο μας. Συγχαρητήρια σε όλους”.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ