Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δήμος Ωρωπού για το Μουσείο Ζυγομαλά: “Δεν ικανοποιούν οι αλλαγές”

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά από τις αντιδράσεις του Δήμου Ωρωπού για επίμαχο νομοσχέδιο που αφορά μεταξύ άλλων στη διαχείριση του Μουσείου Ζυγομαλά στον Αυλώνα το Υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε σε νομοτεχνικές βελτιώσεις.

Παρόλα αυτά με νέα ανακοίνωσή του ο Δήμος επισημαίνει πως “σε καμία περίπτωση δεν αγγίζουν την ουσία του άρθρου, δεν ικανοποιούν το Δήμο Ωρωπού και δεν εφησυχάζουν την τοπική δημοτική κοινότητα Αυλώνος.”
Και συνεχίζει σε σχετική ανακοίνωση: “Αποσύρθηκαν οι παράγραφοι 2 και 3 του άρθρου 57 από το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίες ωστόσο δεν αλλάζουν την ουσία του άρθρου.
Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται στο μουσείο Ζυγομαλά και την παραχώρηση της διαχείρισης του στο μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, μέσω της υπογραφής προγραμματικής σύμβασης και είναι προγραμματισμένο να ψηφιστεί στη Βουλή των Ελλήνων την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020.
Ενόψει της προώθησης του νομοσχεδίου για ψήφιση στη Βουλή ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης καλεί την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη να αποσύρει από το νομοσχέδιο το επίμαχο άρθρο που αφορά στο Μουσείο Ζυγομαλά υπενθυμίζοντας πως μέχρι σήμερα Τετάρτη 9/12 δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση σχετικά με το σκοπό της προώθησης του συγκεκριμένου άρθρου στο νομοσχέδιο.
Καλεί και πάλι δημόσια την Υπουργό Πολιτισμού να επικοινωνήσει το θέμα με τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και την τοπική κοινότητα ώστε από κοινού και μέσα από διαβούλευση να παρθεί η καλύτερη δυνατή πρόταση για το μέλλον του εμβληματικού μουσείου.
Θέτει επίσης ενώπιον τον ευθυνών τους τους Βουλευτές της Ανατολικής Αττικής τονίζοντας πως το συγκεκριμένο άρθρο είναι αντίθετο στη θέληση των Αυλωνιτών και του Δήμου Ωρωπού και τους καλεί να το καταψηφίσουν εφόσον έρθει για ψήφιση στη Βουλή.”
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ