Ελάτε στην παρέα μας

Ωρωπού

Άσκηση πυρόσβεσης με το κωδικό όνομα «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ» στο Δήμο Ωρωπού

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο των ασκήσεων ετοιμότητας δασικών πυρκαγιών η Πυροσβεστική Υπηρεσία Οινοφύτων την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 στις 10:00 θα πραγματοποιήσει άσκηση ετοιμότητας με την κωδική ονομασία «Δια πυρός».

Η άσκηση θα γίνει στον οικισμό «Κούτσι» της Δημοτικής Ενότητας Μαλακάσας του Δήμου Ωρωπού επί του επαρχιακού δρόμου Μαλακάσας – Ωρωπού.

Στην ευρείας κλίμακα άσκηση θα λάβουν μέρος οχήματα και προσωπικό της ΠΕ.Π.Υ.Δ. Στερεάς Ελλάδας, της ΔΙ.Π.Υ.Ν.Βοιωτίας, της Π.Υ.Οινοφύτων και του Π.Κ.Δερβενοχωρίων, της ΠΕ.Π.Υ.Δ. Αττικής, της ΔΙ.Π.Υ.Ν.Αθηνών, του 6ου Π.Σ. Αθηνών και του Π.Κ.Καλάμου, Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Ενότητας Ανατολικής Αττικής, Πολιτική Προστασία Δήμου Ωρωπού, Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής, Δασαρχείο Καπανδριτίου, ΕΚΑΒ, ΔΕΔΔΗΕ Ωρωπού, Εθελοντικές ομάδες Δήμου Ωρωπού, 4η Ε.ΜΟ.Δ.Ε., δ/νση Δομής Μεταναστών Μαλακάσας, δ/νση στρατοπέδου Κ.Υ.Τ. «Γερακίνη» Μαλακάσας.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης θα δοκιμαστούν τα επικαιροποιημένα πλάνα πυροπροστασίας του Δήμου Ωρωπού, η συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, των πιστοποιημένων εθελοντικών ομάδων αλλά και των πολιτών. Θα δοκιμαστούν επίσης οι υποδομές (οχήματα πυρόσβεσης, υδροφόρες, κρουνοί κλπ) αλλά και οι χρόνοι αντίδρασης όλων των εμπλεκομένων. Να σημειωθεί πως για τις ανάγκες της άσκησης και για την αποφυγή συγχύσεων σε πραγματικό χρόνο, το σενάριο αναφέρει πως ημερομηνία πυρκαγιάς είναι η 6η Αυγούστου 2024 και ώρα 14:00) με ανέμους εντάσεως 6-7 μποφόρ.

Η τελική αναφορά της άσκησης θα γίνει από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Οινοφύτων και η καταγραφή των αποτελεσμάτων (χρόνος επέμβασης, αποτελεσματικότητα, συνεργασία οχημάτων και υπηρεσιών) θα είναι χρήσιμος οδηγός για συμβάντα σε πραγματικό χρόνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ