Τα παιδιά άφησαν τη “σφραγίδα” τους μπροστά από σχολεία του Χαλανδρίου

0

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, ο Δήμος Χαλανδρίου σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων τριών δημοτικών σχολείων της πόλης διοργάνωσε το Σάββατο 26/9 βιωματική δράση ευαισθητοποίησης σχετικά με την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών.

Μαθητές, γονείς και εργαζόμενοι στα τμήματα Συγκοινωνιών και Αυτεπιστασίας του Δήμου, με τη συνδρομή των αντιδημάρχων Τεχνικών Υπηρεσιών Έλενας Χριστούλη και Παιδείας Ιωάννας Αθανασάτου, παρουσία του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου, σχεδίασαν πολύχρωμες διαβάσεις μπροστά από το 1ο , 2ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου.

Η δράση υλοποιήθηκε με όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας για τους συμμετέχοντες, λόγω της πανδημίας, και με περιορισμένο αριθμό μαθητών.

Στόχος της όπως εξηγεί η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Έλενα Χριστούλη να ευαισθητοποιήσει μαθητές, γονείς και οδηγούς για την ασφαλή μετακίνηση στους δρόμους γύρω από τα σχολεία της πόλης.

«Η αρμονική συμβίωση πεζών και οχημάτων στις σύγχρονες πόλεις παραμένει ζητούμενο. Είναι πολύ περισσότερα αυτά που σχεδιάζονται και θα υλοποιηθούν στο Χαλάνδρι στο πλαίσιο της εφαρμογής του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που ψηφίσαμε το 2019. Η δράση της δημιουργίας πολύχρωμων διαβάσεων από μαθητές για μαθητές έξω από τα σχολεία του Δήμου, στόχο είχε να εμπνεύσει μαθητές και γονείς και να στείλει ένα μήνυμα στους οδηγούς ότι πρέπει να σέβονται τους πεζούς και να τους επιτρέπουν να κινούνται με ασφάλεια», σημείωσε η κ. Χριστούλη.

“Χωρίς αυτοκίνητο” στο κέντρο της πόλης

Στο ίδιο πλαίσιο δράσεων ο Δήμος Χαλανδρίου προχώρησε την ίδια μέρα και στο συμβολικό αποκλεισμό των οδών Βασ. Γεωργίου και Σωκράτους, επιτρέποντας σε πεζούς, ποδηλάτες και εμποδιζόμενα άτομα να απολαύσουν μια άνετη και ασφαλή βόλτα στο κέντρο της πόλης.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.