Πάτημα Χαλανδρίου: Νέες σύγχρονες πλατείες για μικρά και μεγάλα παιδιά

0

Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκονται έργα υποδομών και παρεμβάσεις στους δημόσιους χώρους του Πατήματος Χαλανδρίου.

Πρόσφατα παραδόθηκαν στους πολίτες οι κοινόχρηστοι χώροι ΚΧ53 (μεταξύ των οδών Εγγλέζου Σταμάτη και Καρόλου Κουν) και ΚΧ55 (μεταξύ των οδών Μίνωα Βολανάκη και Ολυμπίας) οι οποίοι μετατράπηκαν σε σύγχρονους, λειτουργικούς και ασφαλείς παιδότοπους, για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά.

Στον παιδότοπο του ΚΧ53 τοποθετήθηκε τοίχος αναρρίχησης με τον αναγκαίο εξοπλισμό και βέβαια δάπεδα ασφαλείας και περίφραξη και στους δύο χώρους. Περιμετρικά, διαμορφώθηκαν τα πεζοδρόμια με όδευση τυφλών, ενώ ανάπλαση έγινε και στον πεζόδρομο της Εγγλέζου Σταμάτη. Την εικόνα συμπληρώνει η εκτεταμένη φύτευση, που δημιουργεί έναν ελκυστικό χώρο συνάθροισης και αναψυχής που έλειπε από το Πάτημα.

Το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται και η πλατεία επί των οδών Αγράμπελης, Ηρακλείτου, Κυβέλης και Ντάλιας -η οποία περιλαμβάνει παιδική χαρά και αμφιθέατρο- ενώ δημοπρατήθηκε εκ νέου το έργο ανάπλασης στον Κ.Χ. 1170, αναδείχθηκε ανάδοχος και εκκρεμεί η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

“Έρχεται” ένας σύγχρονος αθλητικός πολυχώρος

Παράλληλα, μετά τη δημοπράτηση του έργου και την ανάδειξη εργολάβου, τις επόμενες μέρες ξεκινούν και οι εργασίες επί των οδών Ηρακλείτου, Μίνωος και Κίρκης (ο.τ. 1237), όπου θα δημιουργηθεί ένα Αθλητικό Κέντρο πρότυπο αρχιτεκτονικής και λειτουργικής καινοτομίας, 18 ολόκληρα χρόνια αφότου ο συγκεκριμένος δημόσιος χώρος χαρακτηρίστηκε αθλητικός.

Σχολιάζοντας τις παραπάνω παρεμβάσεις, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος σημείωσε ότι «ο Δήμος υλοποιεί απαρέγκλιτα και παρά τις δυσκολίες της πανδημίας το σχεδιασμό για δημιουργία χώρων συνάθροισης, δημιουργικής απασχόλησης και βέβαια άθλησης για μικρούς και μεγάλους. Οι γειτονιές του Πατήματος ομορφαίνουν, γίνονται πιο ασφαλείς και οι κάτοικοι αποκτούν δημιουργικές διεξόδους στην περιοχή τους».

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.