Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Ο Αλέξης Μαυραγάνης νέος πρόεδρος του Σ.Β.Α.Π.

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Αλέξης Μαυραγάνης, αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νέων Τεχνολογιών του Δήμου Χαλανδρίου, αναδείχθηκε νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων μετά την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού προ ολίγων ημερών.

Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε η κα Φανή Λέκκα από τον Δήμο Αμαρουσίου, ενώ την Εκτελεστική Επιτροπή απαρτίζουν οι:

 • Γιάννης Λαζαρίδης (Δήμος Νέας Ιωνίας)
 • Μαριάννα Ζούρου (Δήμος Ηρακλείου Αττικής)
 • Σταύρος Ζαπάντης (Δήμος Κηφισιάς)
 • Γιάννης Δελακουρίδης (Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού)

Αναπληρωματικά Μέλη Ε.Ε. εκλέχτηκαν η κα Χρυσούλα Παρίση (Δήμος Παπάγου – Χολαργού) και ο κ. Ιωάννης Λαδόπουλος (Δήμος Χαλανδρίου).

Ο νέος Πρόεδρος δήλωσε: «Ευχαριστώ όλες και όλους τους συναδέλφους μου στον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) – 21 Local Agenda, για την εκλογή μου ως προέδρου του φορέα μας, των 16 δήμων της βορειοανατολικής Αθήνας – Αττικής που συμμετέχουμε σε αυτόν.
Θερμά συγχαρητήρια και στις/στους συναδέλφους μας αυτοδιοικητικούς που εξελέγησαν σε θέσεις ευθύνης στην ίδια διαδικασία.

Επίσης, συγχαρητήρια και για τον υποψήφιο πρόεδρο κ. Διονυσιώτη και τον υποψήφιο αντιπρόεδρο κ. Παλαιοδήμο, οι οποίοι επίσης έχουν πολλά να προσφέρουν στον σύνδεσμο, όπως και όλα τα μέλη του Δ.Σ. μας.

Χρέος μου, να δώσω τις καλύτερες δυνάμεις μου για να δικαιώσω τις προσδοκίες και για την συνέχιση του έργου του οργανισμού και τη μέγιστη δυνατή αντιστοίχιση της δράσης του με τον τίτλο του».

Ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (Σ.Β.Α.Π.) είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, διοικείται από 46μελές Διοικητικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από αιρετούς εκπροσώπους των Δήμων μελών και 5μελή Εκτελεστική Επιτροπή των οποίων προΐσταται ο Πρόεδρος.
Οι βασικοί άξονες του Σ.Β.Α.Π. στοχεύουν στην:

 • Προστασία του Περιβάλλοντος
 • Πρόβλεψη για το μέλλον
 • Βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών
 • Επιδίωξη της Κοινωνικής Δικαιοσύνης

Στο πλαίσιο αυτό τα Επιχειρησιακά Προγράμματα που σχεδιάζονται και υλοποιούνται αφορούν τα:

 1. ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 2. ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 3. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΡΓΑ & ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΟΜΙΚΕΣ
 4. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
 5. ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 6. ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Μέλη του είναι οι Δήμοι Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Ηρακλείου Αττικής, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρκοπούλου, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Παιανίας, Παλλήνης, Παπάγου – Χολαργού, Πεντέλης, Χαλανδρίου, Φιλοθέης – Ψυχικού

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ