Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου, 2026
14.1 C
Athens
Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου, 2026

    Δήμος Χαλανδρίου: Εργαστήριο δημιουργίας ιστοριών μυστηρίου με ελεύθερη είσοδο τη Δευτέρα 2 Μαρτίου

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Άνοιχτό μάθημα δημιουργίας ιστοριών μυστηρίου θα πραγματοποιηθεί με τη συγγραφέα–δημοσιογράφο και πρόεδρο της Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας, Έρικα Αθανασίου στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου (Φιλικής Εταιρείας 12, Χαλάνδρι), τη Δευτέρα 2 Μαρτίου, 17:00–19:00

    Η δράση γίνεται στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού εργαστηρίου «Μυστήριο στο Χαλάνδρι» της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμος Χαλανδρίου. Το μάθημα απευθύνεται σε όσους αγαπούν τη λογοτεχνία μυστηρίου και επιθυμούν να γνωρίσουν τα βασικά εργαλεία της αφήγησης: πώς χτίζεται η πλοκή, πώς διαμορφώνονται οι χαρακτήρες, πώς δημιουργείται η αγωνία και πώς αξιοποιείται ο τόπος ως σκηνικό της ιστορίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    Το εργαστήριο «Μυστήριο στο Χαλάνδρι»

    Το καλλιτεχνικό εργαστήριο, που συνδυάζει τη δημιουργική γραφή με τα εικαστικά, διανύει φέτος την έκτη του χρονιά. Η φετινή θεματική είναι αφιερωμένη στη συγγραφή ιστοριών μυστηρίου, μέσα από τις οποίες προσεγγίζεται δημιουργικά και η τοπική ιστορία της πόλης.

    Αποτελεί συνέχεια πέντε επιτυχημένων θεματικών κύκλων αφιερωμένων στους σημαντικούς Έλληνες συγγραφείς: Αντώνης Σαμαράκης, Ευγενία Φακίνου, Πηνελόπη Δέλτα, Άλκη Ζέη και Ζωρζ Σαρή.

    Το εργαστήριο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Σέργιος Γκάκας, ο οποίος εκτός από Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμος Χαλανδρίου υπήρξε και πρόεδρος της Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας.

    Σύντομο βιογραφικό

    Η Έρικα Αθανασίου είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος. Εργάζεται στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο τμήμα βίντεο, και συνεργάζεται με το Diastixo.gr για βιβλιοκριτικές. Είναι μέτοχος των εκδόσεων «Κηφισιά» και του ειδησεογραφικού ιστότοπου kifisianews.gr.

    Είναι απόφοιτος του Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), με ειδίκευση στο Μάρκετινγκ, και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην «Παραγωγή Βίντεο, Οπτικοακουστικά Μέσα και Κινούμενα Γραφικά» από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, με ειδίκευση στο σενάριο. Διαθέτει επίσης πτυχίο ακορντεόν.

    Στην εργογραφία της περιλαμβάνονται μυθιστορήματα, διηγήματα και θεατρικά έργα, ενώ έχει επιμεληθεί πλήθος εκδόσεων.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ