Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Παρατείνονται οι συμμετοχές για τον 10ο Μαθητικό Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής Δήμου Περιστερίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Περιστερίου ενημερώνει ότι παρατείνονται οι συμμετοχές μέχρι τις 9 Μαΐου 2022 για τον 10ο Μαθητικό Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής Δήμου Περιστερίου, με θέμα: «ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ & ΠΑΙΔΙΑ – 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ».

Στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων κατά της πανδημίας, ο διαγωνισμός διενεργείται ψηφιακά. Οι γονείς των μαθητών θα πρέπει να επισκέπτονται τον δικτυακό ιστότοπο www.depadp.gr, να υποβάλουν τα στοιχεία που θα ζητούνται και να επισυνάπτουν τη ζωγραφιά σε ηλεκτρονική μορφή.

Τα 51 καλύτερα έργα θα τοποθετηθούν στην πλατεία Εθν. Αντίστασης (έναντι ΟΤΕ) επί της Παναγή Τσαλδάρη, όπου θα εκτίθενται στους επισκέπτες μέχρι και τον Νοέμβριο του 2022, με στόχο να αναμοχλεύουν τις μνήμες της ιστορίας μας και να περάσουν το μήνυμα για ειρήνη σε όλο τον κόσμο που σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι αναγκαία.

Οι 51 καλύτερες ζωγραφιές θα επιλεγούν από επιτροπή που θα αποτελείται από εικαστικούς των εργαστηρίων ζωγραφικής της ΔΕΠΑΔΠ. Τα έργα ενδέχεται να πρέπει να παραδοθούν και πρωτότυπα, κατόπιν ραντεβού, προκειμένου να εκτυπωθούν σε κατάλληλο υλικό και θα τοποθετηθούν στα πλαίσια της πλατείας Εθν. Αντίστασης (απέναντι από τον ΟΤΕ).

Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν αναμνηστικό δίπλωμα ως επιβράβευση για την προσπάθειά τους. Η φωταγώγηση της πλατείας με τα 51 έργα θα γίνει τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, στις 8 το βράδυ. Θα βιντεοσκοπηθεί και θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Πληροφορίες ΔΕΠΑΔΠ, καθημερινά τις ώρες 8:00-14:00, τηλέφωνα 2105779914, 2105779049, e-mail: [email protected]

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ