Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ο ΠΕΣΥΔΑΠ στην πρώτη γραμμή για την προστασία των ζώων από την πύρινη λαίλαπα της Πεντέλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Από χθες τη νύχτα που ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη και όλη την ημέρα σήμερα, δυνάμεις του ΠΕΣΥΔΑΠ (Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας Πειραιά) και ασθενοφόρα του ΔΙΚΕΠΑΖ (Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων), βρίσκονται επί τόπου για να προσφέρουν υποστήριξη στις προσπάθειες κατάσβεσης, αλλά και βοήθεια προς δεσποζόμενα ή αδέσποτα ζώα που βρέθηκαν εγκλωβισμένα στην πυρόπληκτη περιοχή.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά από συνεννόηση του προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλη και του προέδρου του ΣΠΑΠ Βλ. Σιώμου, στο πλαίσιο συμπαράστασης και αλληλεγγύης των δύο μεγάλων Συνδέσμων της Τ.Α. στην Αττική.

Υπό τον συντονισμό του κ. Γρ. Γουρδομιχάλη, η ομάδα και τα οχήματα Πολιτικής Προστασίας του ΠΕΣΥΔΑΠ έφτασαν πολύ γρήγορα στην περιοχή των επιχειρήσεων, αναλαμβάνοντας καθήκοντα σύμφωνα με τις υποδείξεις της Πυροσβεστικής.

Στα πλαίσια της ίδιας επιχείρησης, τα πληρώματα των ασθενοφόρων του ΔΙΚΕΠΑΖ παρείχαν επί τόπου βοήθεια και μετέφεραν για νοσηλεία στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, αδέσποτα ή εγκαταλειμμένα  ζώα που χρήζουν περίθαλψης.

 

 

 

 

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες δράσεις έχει αναπτύξει με επιτυχία ο μηχανισμός του ΠΕΣΥΔΑΠ, σε όλες τις μεγάλες πυρκαγιές που εκδηλώνονται στην Αττική.

«Ευχαριστώ τους εργαζόμενους και τους εθελοντές της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του ΠΕΣΥΔΑΠ, που για μία ακόμα φορά έσπευσαν με αυταπάρνηση να βάλουν πλάτη στα δύσκολα», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλης από το μέτωπο της μεγάλης φωτιάς στην Πεντέλη.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ