Ελάτε στην παρέα μας

Εκδηλώσεις

Βράβευση Δημάρχου Πειραιά από την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Για τις σημαντικές  προσπάθειες και πρωτοβουλίες του προκείμενου να συμβάλει στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας και της ναυτιλίας στον Πειραιά, βραβεύθηκε από τηνΈνωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Η σχετική βράβευση στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης για το νέο έτος, στο κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Crystal».

 

Την τιμητική πλακέτα απένειμε στον κ. Μώραλη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας κ. Θεόδωρος Κόντες τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του πως η Ένωση αναγνωρίζει την προσφορά του κ. Μώραλη στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας και της ναυτιλίας στον Πειραιά, καθώς και την προσπάθειά του για την εκτέλεση έργων στην πόλη, μεταξύ των οποίων κι αυτά που εξυπηρετούν τους τουρίστες, οι οποίοι καταφθάνουν με τα κρουαζιερόπλοια στον Πειραιά.

Ο κ. Κόντες επεσήμανε επίσης, πως είναι σημαντικό το γεγονός ότι στα προγράμματα του Δήμου έχουν ενταχθεί πολλά ακόμα έργα προς εκτέλεση, τα οποία  θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της κρουαζιέρας στην πόλη μας.

Επιπλέον, ο κ. Κόντες υπογράμμισε πως η συνεργασία Δήμου Πειραιά και Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας είναι αγαστή και θα συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό σε όλους τους τομείς που συνδέονται με τη δραστηριότητα της κρουαζιέρας και της ναυτιλίας γενικότερα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Κόντε και την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας για την τιμητική βράβευση.

Ο κ. Μώραλης τόνισε πως στον Πειραιά φτάνουν ένα εκατομμύριο τουρίστες, χωρίς όμως να αποκομίζει οφέλη η πόλη διαχρονικά, αναφέροντας πως δεν  φταίει η Αθήνα και η Ακρόπολη, αλλά το γεγονός ότι η πόλη και οι εμπλεκόμενοι φορείς δεν είχαν προετοιμαστεί ποτέ για να υποδέχονται τουρίστες. «Ο Πειραιάς  αποτελούσε  εδώ και δεκαετίες πέρασμα και όχι προορισμό και για να αλλάξει αυτό χρειάζεται προγραμματισμός, χρόνος και σκληρή δουλειά. Πρέπει να υλοποιηθούν οι κατάλληλες σημαντικές υποδομές από την κεντρική διοίκηση, να αλλάξουν νοοτροπίες και να γίνουν συνεργασίες και συνέργειες πολλών φορέων. Ο Πειραιάς έχει τη δυνατότητα και θα ωφεληθεί τα επόμενα χρόνια  από την κρουαζιέρα», τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης επεσήμανε ότι ο Πειραιάς δεν μπορεί να  γίνει λιμάνι εκκίνησης χωρίς ξενοδοχεία, με επιβαρυμένο κυκλοφοριακό και ακατάλληλους δρόμους, ενώ σημείωσε ότι με την έλευση του μετρό το 2022  θα αλλάξει προς το καλύτερο η λειτουργία της πόλης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ