Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

Τα μέτρα οικονομικής στήριξης επιχειρήσεων που προτείνει ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θ. Ζούτσος

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρόταση μέτρων για την οικονομική στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων που επλήγησαν λόγω της πανδημίας, και την επανεκκίνηση της τοπικής Οικονομίας, θα εισάγει προς ψήφιση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης, ο Δήμαρχος, Θανάσης Ζούτσος.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Δημάρχου, προτείνονται:

1. Απαλλαγή των επιχειρήσεων εστίασης από το τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων (0,5%) για όσο διάστημα ήταν απαγορευμένη η χρήση τραπεζοκαθισμάτων.
2. Απαλλαγή των επιχειρήσεων εστίασης από το τέλος κατάληψης κοινοχρήστων χώρων για όσο διάστημα ήταν απαγορευμένη η χρήση τραπεζοκαθισμάτων.
3. Απαλλαγή των επιχειρήσεων που τέθηκαν σε υποχρεωτική διακοπή λειτουργίας από τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για όσο διάστημα παρέμειναν σε υποχρεωτική διακοπή, όπως αυτό θα αποδεικνύεται από το Ειδικό Μητρώο.

«Απόλυτα συνεπείς με τις δεσμεύσεις που δώσαμε εγγράφως από τις 16 Μαρτίου, όσο και προφορικώς στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23 Απριλίου, προχωράμε σε μέτρα ουσιαστικής ελάφρυνσης προς τους πληγέντες επαγγελματίες του Δήμου μας, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας», δήλωσε ο ίδιος.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ότι «επιλύθηκε το θέμα της παραχώρησης πρόσθετου κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε συνεννόηση με τους καταστηματάρχες του Δήμου μας και με τρόπο ώστε να προστατεύονται και να διασφαλίζονται τα δικαιώματα των πολιτών, στην κοινή χρήση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ