Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Ν. Φιλαδέλφεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 (Ε’ Νηστειών), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τη συμμετοχή κληρικών τόσο της τοπικής Εκκλησίας της Νέας Ιωνίας, όσο και άλλων Ιερών Μητροπόλεων, ενώ συμπροσευχόμενος εντός του Ιερού Βήματος παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του ευλαβεστάτου Διακόνου π. Αυγουστίνου Βλάχου.

Στον χειροτονητήριο λόγο του ο π. Αυγουστίνος, εξέφρασε, με εμφανή συγκίνηση, την βαθύτατη ευγνωμοσύνη του προς τον Τριαδικό Θεό για τις πλούσιες δωρεές στη ζωή του και ευχαρίστησε υιϊκώς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ για την αγάπη και την εμπιστοσύνη, με τις οποίες τον περιέβαλε από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους, καθώς και τους παρισταμένους πνευματικούς του πατέρες και τα μέλη της οικογένειάς του, που συνεχώς βρίσκονται πλάι του στην κατά Θεόν πορεία του.

Στην αντιφώνησή του, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγους πατρικής αγάπης στο νεοχειροτονηθέντα ιερέα, επισημαίνοντας τον ένθερμο ζήλο, την βαθειά πίστη και την ειλικρινή αφοσίωσή του να υπηρετεί και να λειτουργεί τα Άχραντα Μυστήρια. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε επίσης στο υψηλό αξίωμα της Ιερωσύνης, το οποίο αποτελεί σταυρό για κάθε κληρικό, καθώς και στον σημαντικό ρόλο και στην ευθύνη του Πρεσβυτέρου, καλώντας τον π. Αυγουστίνο να είναι πάντοτε ειλικρινής και να διακονεί το Ιερό Θυσιαστήριο με πνεύμα ταπεινότητας και αυτοθυσίας, ώστε να καταστεί άξιος λειτουργός της Εκκλησίας.

Τον νέο Πρεσβύτερο τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, κ. Ιωάννης Τομπούλογλου, μέλη των Κοινοτικών και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, φορείς της πόλεως, εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος συγγενών και φίλων του, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης για να προσευχηθούν για τον νεοχειροτονηθέντα ιερέα και να αναφωνήσουν το ΑΞΙΟΣ.

Το ιερό Αναλόγιο κόσμησαν με την παρουσία τους μέλη του βυζαντινού χορού ψαλτών «Αντιφωνικό Μέλος», υπό την διεύθυνση του χοράρχου κ. Γεωργίου Καμαριάρη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χειροθέτησε σε Αρχιμανδρίτη τον π. Αυγουστίνο, ο οποίος στη συνέχεια, κατόπιν παρότρυνσης του Σεβασμιώτατου, μοίρασε το αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές του εκκλησιάσματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ