Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Στελέχη του Π.Ο.Υ. υποδέχτηκε ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας υποδέχτηκε την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων στελεχών από το Πρόγραμμα Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. της Ευρώπης καθώς από το δίκτυο Υγιών Πόλεων της Ανατολικής Μεσογείου και του Ιράν, καθώς και τη Συντονίστρια του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, κοινωνιολόγο κ. Νταιζη Παπαθανασοπούλου.

Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας κ. Χρήστος Γρετζελιάς και η Συντονίστρια του προγράμματος κ. Ευαγγελία Τσαπατσάρη. Η εκδήλωση περιελάμβανε παρουσίαση του πρόγραμματος OTAGO,που αφορά την πρόληψη πτώσεων των ηλικιωμένων, και πραγματοποιείται για τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου, από τον φυσικοθεραπευτή του Δήμου Αποστόλη Εμμανουηλίδη, καθώς επίσης και γενική παρουσίαση των προγραμμάτων και των δράσεων του τομέα Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου.

Τα μέλη των ΚΑΠΗ, ετοίμασαν παραδοσιακά φαγητά και γλυκά για τους φιλοξενούμενους και μέλη των ομάδων χειροτεχνίας σε συνεργασία με τον σύλλογο «Ανέμη» παρουσίασαν δείγματα της δουλειάς τους.

Επίσης το μουσικό σχήμα του «Φυσιολατρικού Συλλόγου ΟΑΣΗ» έντυσε την εκδήλωση με τραγούδια από μεγάλους έλληνες συνθέτες, καθώς και χορευτικά με τα οποία ψυχαγωγήθηκαν οι παρευρίσκομενοι. Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή αναμνηστικών προς τις δύο αντιπροσωπείες. Το πρόγραμμα της αντιπροσωπείας των Υγιών Πόλεων περιελάμβανε ανάμεσα στις λοιπές επισκέψεις τους ενημέρωση τους για τον τρόπο εργασίας του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020.

Επιπλέον, την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσίασαν τον τρόπο εργασία τους σχετικά με τους έξι πυλώνες βιώσιμης ανάπτυξης ανάμεσα στις λοιπές δραστηριότητες μέλη από το Επιστημονικό Σύμβούλιο του ΕΔΔΥΠΠΥ. Τον Δήμο εκπροσώπησε και παρουσίασε έναν από τους πυλώνες της βιώσιμης ανάπτυξης ως μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου Προισταμένη του τμ.Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων, κ. Ευαγγελία Τσαπατσάρη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ