Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ο εορτασμός του “ΟΧΙ” στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Με διαφορετικό τρόπο, εορτάστηκε, η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, λόγω των μέτρων προστασίας έναντι της πανδημίας.

Οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με την πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγ. Ευφημίας και στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων στη Νέα Χαλκηδόνα και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων, στην οποία συμμετείχαν:

– Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Ιωάννης Βούρος
– Η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, Περιφερειακή Σύμβουλος, Σοφία Αλυμάρα
– Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γεώργιος Ανεμογιάννης
– Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας, Ηλίας Γκρίντζαλης
– Η Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Φιλαδέλφειας, Παναγιώτα Αγοραστού
– Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Δύναμη Πολιτών”, Αριστείδης Βασιλόπουλος
– Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξης “Η πόλη της καρδιάς μας”, Παναγιώτης Αθανασόπουλος
– Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Πόλης Ενότητα”, Αναστάσιος Κωνσταντινίδης
– Ο Αντιπρόεδρος του Π.Π.Ι.Ε.Δ., Χρήστος Κοπελούσος

Γ. Βούρος: “Όταν δρούμε με πνεύμα ενότητας και σύμπνοιας να προσπερνάμε τα εμπόδια”

Στην ομιλία του για την Εθνική Επέτειο ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κ. Γ. Βούρος ανέφερε: “… Φίλες και φίλοι, αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες, μπορεί σήμερα να είμαστε λίγοι ελέω των περιοριστικών μέτρων και εν μέσω μίας πρωτόγνωρης πανδημίας, που έχει συγκλονίσει όχι μόνο την τοπική μας κοινωνία, όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά τον κόσμο ολόκληρο, μπορεί σήμερα να μην έγιναν οι καθιερωμένες μαθητικές παρελάσεις, αλλά ως Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, θέλαμε έστω και με αυτό τον τρόπο, έστω με αυτή την λιτή αλλά άκρως συμβολική εκδήλωση να αποτίσουμε φόρο τιμής στους προγόνους μας. Στους προγόνους μας εκείνους, τους πατεράδες μας, τους παππούδες μας και τις γιαγιάδες μας, που πριν 80 χρόνια, πότισαν τούτα εδώ τα χώματα με το αίμα τους, πολεμώντας για πατρίδα και ελευθερία. Που πολέμησαν ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό, ενάντια στον ολοκληρωτισμό και τη βαρβαρότητα. Ενωμένοι και χωρίς δισταγμούς.

Το μήνυμά τους, ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει για πάντα επίκαιρο. Ως κοινωνία, ως Έλληνες πολίτες μπορούμε, όταν δρούμε με πνεύμα ενότητας και σύμπνοιας να προσπερνάμε τα εμπόδια και τις δυσκολίες. Το συναίσθημα άλλωστε που κυριάρχησε στους προγόνους μας πριν 80 χρόνια αγαπητοί συμπολίτες, όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζετε, δεν ήταν ο φυσιολογικός φόβος για τα τύμπανα του πολέμου που πλέον ηχούσαν και στην πατρίδα μας, αλλά ο ενθουσιασμός και η πίστη στη νίκη. Αυτή την ακράδαντη πίστη οφείλουμε να την κρατάμε ζωντανή και να την μεταλαμπαδεύουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας. Αυτό κάναμε, αυτό θα κάνουμε και σήμερα.

«…Γνώμες, καρδιές, όσοι Έλληνες, ό,τι είστε, μην ξεχνάτε, δεν είστε από τα χέρια σας μονάχα, όχι. Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ‘ρθούνε, θα περάσουν. Κριτές, θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί…».

Χρόνια πολλά σε όλους!”.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ