Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Θερμοκήπιο ανθοφόρων φυτών στο Άλσος Νέας Σμύρνης

Δημοσιεύθηκε

στις

Πολύ σύντομα ο Δήμος Νέας Σμύρνης θα αποκτήσει το δικό του θερμοκήπιο με σκοπό να καλύψει σημαντικό μέρος των αναγκών του Δήμου σε ανθόφυτα, μειώνοντας σημαντικά τη σχετική δαπάνη, και να χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς λόγους δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, σε συνεργασία των περιβαλλοντικών ομάδων των σχολείων και των εκπαιδευτικών, να παρακολουθούν και να συμμετέχουν από τη σπορά ως την πλήρη ανάπτυξη του φυτού.

Το θερμοκήπιο θα εγκατασταθεί εντός του Δημοτικού Άλσους, σε τοποθεσία η οποία εξασφαλίζει αρκετές ώρες ηλιοφάνειας ενώ είναι προστατευμένη από δυνατούς ανέμους και φυσικά με εύκολη πρόσβαση σε παροχή νερού.

Ο σκελετός θα είναι κατασκευασμένος από ξύλινα στοιχεία ώστε να διαθέτει φυσικότητα και να βρίσκεται σε αρμονία με το περιβάλλον του άλσους. Η έκταση που θα καταλάβει θα είναι περίπου 80 τ.μ.

Η χρηματοδότηση του Θερμοκηπίου θα γίνει από το Πράσινο Ταμείο με το ποσό των 53.320 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Πέτρος Κουκάς δήλωσε σχετικά: «Η κατασκευή του θερμοκηπίου είναι ένα θέμα το οποίο δουλεύουμε καιρό. Βασικός σκοπός μας είναι μέσα από την περιβαλλοντική εκπαίδευση να καλλιεργηθούν άτομα ικανά να κατανοούν τον τρόπο που λειτουργεί το περιβάλλον ως ολότητα. Παιδιά του Νηπιαγωγείου, για παράδειγμα, θα φυτεύουν έναν σπόρο, και θα παρακολουθούν την εξέλιξή του μέχρι να γίνει δέντρο και να φυτευτεί σε κάποιο σημείο της πόλης μας.

Στην ουσία θα μεγαλώνουν παράλληλα. Επιπλέον μέσα από αυτό θα καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος των αναγκών του Δήμου μας σε ανθόφυτα ομορφαίνοντας κι άλλο τη Νέα Σμύρνη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ