Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Σμύρνης

Η σημαία της Παλαιστίνης κυματίζει στο Δημαρχείο της Νέας Σμύρνης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Παλασιστιινιακή σημαία κυμάτισε χθες, 15 Μαΐου στο Δημαρχείο της Νέας Σμύρνης και στην Πλατεία Μνημοσύνης, μαζί με την Ελληνική σημαία. Την σημαία παρέδωσε προχθές στο Δήμαρχο Γιώργο Κουτελάκη και σε αντιπροσωπεία του Δήμου ο Πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Yussef Dorkhom που επισκέφθηκε το Δημαρχείο της πόλης.

 

Τριάντα (30) Δήμοι της χώρας και μεταξύ αυτών και ο Δήμος Νέας Σμύρνης με την ανάρτηση της Παλαιστινιακής σημαίας στα Δημαρχεία τους, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς τον Παλαιστινιακό λαό που εξοντώνεται γενοκτονικά από την κρατική και στρατιωτική βία του Ισραήλ.

Στις 15 Μαΐου οι Παλαιστίνοι σε όλο τον κόσμο τιμούν την «Ημέρα της Καταστροφής» για το γεγονός ότι πριν από 76 χρόνια 15.000 Παλαιστίνοι σκοτώθηκαν, 531 χωριά ισοπεδώθηκαν και 750.000 Παλαιστίνοι εκτοπίστηκαν βίαια από τις προγονικές εστίες τους, αναγκαζόμενοι να καταφύγουν σε περιοχές έξω από την Παλαιστίνη.

Ο Πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής επισκέφτηκε τον Γιώργο Κουτελάκη, ανταποδίδοντάς του την επίσκεψή του Δημάρχου στην Πρεσβεία πριν από δύο μήνες.

Ο Πρέσβης παρέδωσε στον Γ. Κουτελάκη την σημαία της Παλαιστίνης, την οποία είχε ζητήσει ο Δήμαρχος στην επίσκεψή του, προκειμένου να αναρτηθεί στις 15 Μαΐου στο Δημαρχείο.

Τον Πρέσβη υποδέχτηκαν στο Δημαρχείο, εκτός του Δημάρχου που φορούσε την παραδοσιακή μαντήλα που του είχε δωρίσει ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπος στην τελευταία τους συνάντηση, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Καρούμπας, οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων Γιάννης Κορφιάτης (Λαϊκή Συσπείρωση), Θέμης Παυλόπουλος (Στροφή Νέας Σμύρνης), Γιάννης Δημόπουλος (Πόλη Ανάποδα), η Αντιδημαρχος Συντονισμού Δημοτικού Έργου Θάλεια Αδαπα και η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Νομικών Υποθέσεων Μαριαλένα Αγγελίδου.

Ο Δήμαρχος δώρισε στον Πρέσβη μία γραβάτα με το σήμα του Δήμου Νέας Σμύρνης και για την σύζυγό του ένα φουλάρι και μία μπλούζα με αναφορά στη Σμύρνη.

Στην είσοδο του Δημαρχείου καλωσόρισαν τον Πρέσβη συμπολίτες μας που κινητοποιήθηκαν από την Λαϊκή Συσπείρωση σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό.

Η Δήλωση του Δημάρχου

“Πόλη προσφύγων, πόλη γέννημα καταστροφής και γενοκτονίας η πόλη μας, εκφράζει με έντονο τρόπο την στήριξη και την αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο επί δεκαετίες  Παλαιστινιακό λαό και ιδιαίτερα σήμερα που καθίσταται θύμα γενοκτονίας και εγκληματικής κρατικής βίας και εξόντωσης  με δεκάδες χιλιάδες άμαχα θύματα εκ μέρους του κράτους του Ισραήλ”.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ