Τους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης επισκέφθηκαν οι μαθητές της Γ’ Τάξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, συμμετέχοντας σε ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης.
Η δράση συνδύασε την ενημέρωση για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης με την ευαισθητοποίηση των παιδιών για την προστασία του περιβάλλοντος.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις συλλογές της βιβλιοθήκης και ενημερώθηκαν για τη διαδικασία δανεισμού βιβλίων. Η βιβλιοθηκονόμος, κ. Θεοδώρα Σουμπάση, ανέλαβε την αφήγηση επιλεγμένου βιβλίου με περιβαλλοντικό περιεχόμενο, το οποίο αποτέλεσε την αφετηρία για μια γόνιμη συζήτηση σχετικά με τη φροντίδα του πλανήτη.
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με δημιουργική απασχόληση, όπου τα παιδιά κατασκεύασαν τις δικές τους χειροτεχνίες. Για την υλοποίηση της δράσης, ο Δήμος Νέας Ιωνίας διέθεσε πούλμαν, εξασφαλίζοντας την ασφαλή και άνετη μετακίνηση των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους.
Τέτοιες πρωτοβουλίες ενισχύουν τους δεσμούς της μαθητικής κοινότητας με τις τοπικές πολιτιστικές υποδομές, προάγοντας παράλληλα την οικολογική συνείδηση από την παιδική ηλικία.