“Σπορ και Κοινωνικές Αντιστάσεις” – Βιβλιοπαρουσίαση από το “Υδραγωγείο” Νέας Ιωνίας

0

Μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση βιβλίου θα κάνει την αρχή στην επανέναρξη των εκδηλώσεων ης Εργατικής Λέσχης Νέας Ιωνίας Αττικής “Υδραγωγείο” που είχαν αναβληθεί λόγω του κορωνοϊού

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 25 Ιουνίου στις 8μμ, στο χώρο της Εργατικής Λέσχης Νέας Ιωνίας Αττικής “Υδραγωγείο” (Ελ. Βενιζέλου 84), θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου «Σπορ και Κοινωνικές Αντιστάσεις, Μεσοπόλεμος, Κατοχή, Δικτατορία, Μεταπολίτευση» (εκδόσεις Νότιος Άνεμος έκδοση Ιανουαρίου 2020) που μέσα από στοιχεία και συνεντεύξεις παρουσιάζει ιδιαίτερες στιγμές και περιόδους του αθλητισμού.

Ο συγγραφέας του βιβλίου Νάσος Μπράτσος και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Νίκος Μάλλιαρης θα αναφερθούν σε σχετικά άγνωστες πτυχές του αθλητισμού, όταν αυτός αποτέλεσε πεδίο αντίστασης σε επιλογές ανελεύθερων καθεστώτων να τον χρησιμοποιήσουν.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, τα στοιχεία και οι συνεντεύξεις ανθρώπων που αγωνίστηκαν μέσα και έξω από τις γραμμές των γηπέδων, αναφέρονται σε αυτή τη θεματική. Θέμα ιδιαίτερα επίκαιρο την ώρα που η δυσοσμία στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού, των επιχειρηματικών και πολιτικών σκοπιμοτήτων, των οπαδικών στρατών και του θερμοκηπίου εκκόλαψης φασιστοειδών, έχει πάρει διαστάσεις.

Η μετάθεση κορυφαίων επαγγελματικών διοργανώσεων λόγω κορωνοϊού, όπως το Euro και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλά και οι αντιδράσεις στους αθλητικούς χώρους λόγω της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, δίνουν καλές αφορμές για να ανοίξει η συζήτηση.

Θα γίνει προβολή αρχειακού υλικού και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.