Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Με κόκκινο φωταγωγήθηκε το Δημαρχείο Νέας Ιωνίας στη μνήμη των θυμάτων του Πόντου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αποτελεί μια μαύρη επέτειο για τον Ελληνισμό, μια μαύρη σελίδα της ιστορίας μας που αριθμεί 353.000 θύματα και περισσότερους από 1 εκατομμύριο εκτοπισμένους Έλληνες που ξεριζώθηκαν και οδηγήθηκαν στην προσφυγιά.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας εξέφρασε τη βαθιά οδύνη του για τον βίαιο ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου, με τη συμβολική φωταγώγηση του Δημαρχείου της πόλης μας, με το κόκκινο χρώμα, εις ένδειξη πένθους και σεβασμού, συμβολίζοντας το αίμα των θυμάτων της Γενοκτονίας και το διαχρονικό πένθος, που φέρει στη μνήμη τα βαθιά τραύματα και τις πληγές των προσφύγων του Πόντου, κατά τα τραγικά γεγονότα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

“Θρηνούμε έναν πολιτισμό που αναπτύχθηκε για 28 ολόκληρους αιώνες, ζυμωμένος με τις πανανθρώπινες αξίες και την προσφορά στον Οικουμενικό Άνθρωπο.

Ανάβουμε ευλαβικά ένα κερί στη μνήμη εκείνων που θυσιάστηκαν στο βωμό των εθνικιστικών φανατισμών, του μίσους και της απαξίωσης του ανθρώπου.

Κρατάμε ζωντανή την ιστορική μνήμη που ενώνει το έθνος μας.

Δεν ξεχνάμε την προσφυγιά με την οποία άλλωστε ζυμώθηκε και οικοδομήθηκε η πόλη μας, η Νέα Ιωνία μας! Δεν ξεχνάμε!”, ανέφερε στο σχετικό μήνυμά της η Δήμαρχος κα Δ. Θωμαΐδου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ