Νέας Ιωνίας
Η Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας στο 6ο Μικρασιατικό Αντάμωμα
Το Σάββατο 28 Ιουνίου 2025, πραγματοποιήθηκε το 6ο Πανελλήνιο Μικρασιατικό Αντάμωμα Μικρασιατικών Συλλόγων που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου, η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας (Ο.Π.Σ.Ε.) και η Περιφέρεια Κρήτης.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης (με ρίζες από τα Βουρλά), ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσσού Μεθόδιος κ.α.
Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός αφού καλωσόρισε στο Ηράκλειο τους 60 Μικρασιατικούς Συλλόγους απ’ όλη την Ελλάδα και τα πάνω από 1.000 μέλη τους που βρέθηκαν στο γήπεδο του ΠΟΑ, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισαν στην κοινωνική ζωή του Ηράκλειου και άλλων περιοχών όσοι βρέθηκαν ξεριζωμένοι από τη Μικρασία, σημειώνοντας:
«Οι χαμένες πατρίδες δεν είναι χαμένες όσο υπάρχουν οι άνθρωποι. Εσείς και όλοι αυτοί που ήρθαν εδώ και αιμοδότησαν την Ελλάδα, την Κρήτη και το Ηράκλειο άλλαξαν την ιστορία του. Άλλαξαν την μορφή του, τη νεότερη ιστορία του σε όλες τις διαστάσεις της κοινωνικής ζωής, στην οικονομία, στην αγροτική εκμετάλλευση, στην βιομηχανία, στις εργασιακές σχέσεις. Σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής το προσφυγικό στοιχείο έπαιξε και παίζει έναν ρόλο καθοριστικό και αυτό πρέπει να το κρατήσουμε ζωντανό, σαν μνήμη αλλά και σαν παλμό όλοι μας. Νέα Αλικαρνασσός, Νέες Κλαζομενές, Νέα Αλάτσατα, Ατσαλένιο, Φορτέτσα, Δειλινά. Όπου και να γυρίσεις το Ηράκλειο υπάρχει αυτή η ανεξίτηλη σφραγίδα, η ζωντανή σφραγίδα της προσφυγιάς και κουβαλάμε αυτές τις μνήμες, τα χρώματα, τα αρώματα, τις γεύσεις, τα αισθήματα. Κουβαλάμε τις ιδέες, έναν τρόπο ζωής που μεταμόρφωσε την Ελλάδα».
Αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας αποτελούμενη από τον Α΄ Αντιπρόεδρο Νικ. Παντελίδη, την Ταμία Βασιλεία Κλαύση, την Ειδ. Γραμματέα Ξένια Παλλιόγλου και τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Κοσμά Χατόγλου έδωσαν το παρόν στο Ηράκλειο της Κρήτης και την γιορτή που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Π.Ο. Ατσαλένιου.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις4 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα10 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα10 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας9 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός7 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων7 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν