Ερώτηση του Κ. Ζαχαριάδη στη Βουλή για την επαναφορά ειδικότητας ψυκτικού στο 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

0

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Β1’ Βόρειου Τομέα Αθήνας, Κώστας Ζαχαριάδης σχετικά με την κατάργηση της ειδικότητας Τεχνικού Εγκατάστασης Ψύξης-Αερισμού και Κλιματισμού στο 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης προς την κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Θέμα: « Επαναφορά ειδικότητας «Τεχνικού Εγκατάστασης Ψύξης – Αερισμού και Κλιματισμού» στο 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας»

Σύμφωνα με την διαμαρτυρία του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας αλλά και την δυσαρέσκεια των μαθητών που φοιτούν σε αυτό, αποτελεί δυσάρεστο γεγονός η αδυναμία λειτουργίας τμήματος στην ειδικότητα «Τεχνικός Εγκατάστασης Ψύξης- Αερισμού και Κλιματισμού», καθώς η συγκεκριμένη ειδικότητα απαλείφθηκε από το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών με αποτέλεσμα την αδυναμία δήλωσής της από τους ενδιαφερόμενους μαθητές. Η αρχική αιτιολόγηση περί μη έγκρισης ολιγομελούς τμήματος δεν υφίσταται διότι στην β’ φάση των εγγραφών ο αριθμός των ενδιαφερόμενων μαθητών αυξήθηκε, ωστόσο λόγω μη δυνατότητας εγγραφής τους στο συγκεκριμένο πεδίο ενδιαφέροντός τους, αναγκάστηκαν υπό καθεστώς αβεβαιότητας και χρονικής πίεσης να εγγραφούν σε άλλη λειτουργούσα ειδικότητα, ή ακόμα και να αλλάξουν σχολική μονάδα. Σημειώνεται δε, ότι η λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος δεν επιβαρύνει με καμία δαπάνη το Δημόσιο καθώς υφίστανται και οι αντίστοιχες ειδικότητες των εκπαιδευτικών που απαιτούνται για την υλοποίησή του.

Επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα.

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Τι προτίθεται να πράξει η Υπουργός ώστε να επαναλειτουργήσει το τμήμα με την ειδικότητα «Τεχνικός Εγκατάστασης Ψύξης – Αερισμού και Κλιματισμού» στο 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας;

 

 

 

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.