“Ανανεώθηκε” το Αδριάνειο Υδραγωγείο – Όσα έγιναν στη δράση καθαρισμού του Δήμου Νέας Ιωνίας

0

Με σύνθημα «Καθαρίζουμε την Ευρώπη» – «Let’s Clean Up Europe», το πρωί της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου το Αδριάνειο Υδραγωγείο “καθαρίστηκε” από τους πολίτες της Νέας Ιωνίας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας καμπάνιας «World Clean-up Day 2020».

Στην εθελοντική δράση, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 180 χώρες και 20 εκατομμύρια πολιτών, με στόχο τη μείωση των απορριμμάτων, όσο κυρίως την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τη σημασία της πρόληψης και μη δημιουργίας αποβλήτων.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας επέλεξε το Αδριάνειο Υδραγωγείο, ένα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο και μνημείο ιδιαίτερης σημασίας για την πόλη.

Ο χώρος καθαρίστηκε επιμελώς από περίπου 50 άτομα όλων των ηλικιών παρουσία της Δημάρχου Δέσποινας Θωμαΐδου, της Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής Λουκίας Κεφαλογιάννη, της εκπροσώπου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωάννας Χουρτζούμη και της Ιωνιώτισσας αρχαιολόγου Όλγας Βογιατζόγλου που ανέλυσαν τη σπουδαιότητα του μνημείου, καθώς και των εκπροσώπων Μαρίνας Παπαδάκη και Ρουμπίνης Μαρίνη του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) που ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες σχετικά με την ανακύκλωση και τους προσέφεραν αναμνηστικές τσάντες ανακύκλωσης.

Πριν την έναρξη της δράσης, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου ευχαρίστησε την Υπηρεσία Περιβάλλοντος, τους εργαζομένους και τους εθελοντές για τον συντονισμό της δράσης, τόνισε την ιστορική αξία του μνημείου για την πόλη, αλλά και την έμφαση του Δήμου στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Λουκία Κεφαλογιάννη στάθηκε στην άψογη συνεργασία με τον Δήμο Νέας Ιωνίας στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση της ανακύκλωσης.

Στη δράση παραβρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Δημοτικής Συγκοινωνίας Αγγελική Σακκαλόγλου, η Πρόεδρος του ΚΕΒΡΕΦΟ Ελένη Γρίβα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χρήστος Κανλής, Όλγα Ακιανίδου, Φιλίππα Αθυμαρίτου, η Κούλα Μπρόλιου από τον Σύλλογο Μικρασιατών «Η Καππαδοκία», ο Γιώργος Νουβέλογλου από τον Σύνδεσμο Αλαγιωτών, η Έλσα Ανθρακίδου από τον Σύλλογο Σμυρναίων Νέας Ιωνίας ,η Βασιλεία Κλαύση από την Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας, ο Βαγγέλης Βασιλείου από τον Α.Γ.Σ. Νέας Ιωνίας «ΑΝΑΤΟΛΗ», ο Επαμεινώνδας Δεληγιάννης από την Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας, η Λίτσα Ζαβίτσα από το Σωματείο Ινεπολιτών-Κασταμονιτών, ο Βασίλης Μαγκαναδέλης από το ionianet.gr, εκπρόσωποι από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικού Τμήματος Καλογρέζας, καθώς και εθελοντές όλων των ηλικιών.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.