Τι ζητά το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας

0

Σε θερμό κλίμα, αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με  τον Πρόεδρο της  Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας & Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η

αναγκαιότητα επανίδρυσης των Τοπικών Συμβουλίων Νεολαίας, θεσμός ο οποίος ιδρύθηκε με προεδρικό διάταγμα το 2006.
Τα Τοπικά Συμβούλια Νέων έδωσαν τη δυνατότητα σε όλους τους νέους και τις νέες, ηλικίας 15-28 ετών, να συμμετέχουν ενεργά και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες σε θέματα που τους αφορούν, αλλά και σε θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος.
Ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου, κ. Αρμόδιος Δρίκος τόνισε ότι το ΕΣΥΝ αποτελεί θεσμικά, τον οργανισμό ομπρέλα για τα Τοπικά Συμβούλια Νεολαίας και κατέθεσε τις προτάσεις του συμβούλιου για την επανίδρυση των ΤΟΣΥΝ.
1. Άμεση προσαρμογή των ΤΟΣΥΝ στη Καλλικρατική τους πλέον μορφή.
2. Άμεση διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέων οργάνων με διαφάνεια.
3. Αναγκαία ανεξαρτητοποίησή τους με ουσιαστικό ρόλο στο Δημοτικό και τοπικό συμβούλιο του κάθε Δήμου/Κοινότητας.
4. Δημιουργία ειδικού κωδικού/ΑΦΜ, ώστε να δίδεται η δυνατότητα στα συμβούλια να μετέχουν αυτόνομα σε Εθνικές η Ευρωπαϊκές συνέργειες.
Ο κ. Πατούλης δεσμεύτηκε για την κοινή προσπάθεια με το Ε.ΣΥ.Ν. ώστε ο θεσμός των ΤΟ.ΣΥ.Ν. να αποτελέσει το βήμα κάθε νέου για τη συμμετοχή του στα κοινά της χώρας.
Οι δύο αντιπροσωπείες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την παραγωγική και ουσιαστική συνάντηση γνωριμίας τους και έθεσαν τις βασικές κατευθύνσεις για τις μελλοντικές τους συνέργειες.
 

 

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα «ΧΤΥΠΟΣ». Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

NEO – Εγγραφείτε συνδρομητής στην εφημερίδα ΧΤΥΠΟΣ έχοντας αποκλειστικά το προνόμιο να διαβάζετε πρώτοι την εφημερίδα ηλεκτρονικά κάθε εβδομάδα, κερδίζοντας μεγάλες εκπτώσεις και ΔΩΡΑ. Εκδηλώστε ενδιαφέρον, στέλνοντας email στα [email protected] και [email protected] – με θέμα «ΧΤΥΠΟΣ: θέλω να γίνω συνδρομητής» και κερδίστε εκπτωτικά κουπόνια για τις αγορές σας, προσκλήσεις για θεατρικές παραστάσεις, ταξίδια, και αλλά πολλά, που μόνο οι συνδρομητές της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ απολαμβάνουν

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.