Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Φ. Παπαδόπουλος: “Πάμε σε ανοιχτή – μαζική διαδικασία εκλογής επικεφαλής και υπ. Δημάρχου”

Δημοσιεύθηκε

στις

Η πρόταση του δημοτικού συμβούλου της Νέας Πορείας μετά την ορκωμοσία του κ. Θ. Σφυρή, στο δημαρχείο Μεταμόρφωσης

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις που αφορούν στην παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δήμο Μεταμόρφωσης. Η νεότερη προήλθε στην τελετή ορκωμοσίας του κ. Θεόδωρου Σφυρή, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα δημοτικού συμβούλου στη θέση του πρόσφατα παραιτηθέντα, κ. Μιλτιάδη Καρπέτα.

Εκεί παραβρέθηκε “ενσυνειδήτως” όπως χαρακτηριστικά μας δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος της Νέας Πορείας, κ. Φώτης Παπαδόπουλος, συνοδευόμενος από την δημοτική σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας, κα Νικολέττα Πατέλη προκειμένου να προβεί σε μία δήλωση που θέτει νέα δεδομένα στην παράταξη της Νέας Πορείας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδόπουλος με δήλωση του προτείνει η παράταξη να οδηγηθεί σε μία ανοιχτή διαδικασία εκλογής επικεφαλής και υποψηφίου δημάρχου για τις δημοτικές εκλογές του 2023.

Η πρόταση του Φ. Παπαδόπουλου

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Παπαδόπουλου είναι η εξής: “Μπροστά στα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στην δημοτική μας παράταξη με την παραίτηση του επικεφαλής, θεωρώ πως πρέπει να οδηγηθούμε σε μία ανοιχτή – μαζική διαδικασία εκλογής υποψηφίου δημάρχου, για τις εκλογές του 2023.

Οι επιλογές με οριακές πλειοψηφίες, σε κλειστά και ελεγχόμενα Σώματα εκλεκτόρων μακριά από τους πολίτες, δεν έχουν κοινωνική νομιμοποίηση και δεν δημιουργούν δυναμική νίκης, όπως αυτό έγινε πριν λίγο καιρό στη “Νέα Πορεία”.

Ως εκ τούτου θέτω τα νέα δεδομένα στη διάθεση και κρίση της δημοτικής ομάδας προκειμένου να οδηγηθεί η Δημοτική Δημοκρατικής Παράταξη, χωρίς προαπαιτούμενα, σε μία ανοιχτή διαδικασία εκλογής με τη συμμετοχή όλων των πολιτών, την Άνοιξη του έτους 2021.
Εκεί, θα δοκιμαστούν θέσεις και πολιτικές και η παράταξη θα δημιουργήσει προοπτικές νίκης.”

Σφυρής: “Η συμμετοχή όλων των προοδευτικών δυνάμεων θα δώσει λύση”

Από την πλευρά του ο κ. Σφυρής μετά την τελετή της ορκωμοσίας του μας δήλωσε: “Είμαι χαρούμενος για την επανείσοδό μου στο δημοτικό συμβούλιο. Οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια τον κ. Μιλτιάδη Καρπέτα για την προσφορά του στην παράταξη μας και στην πόλη και να του ευχηθώ υγεία και ευόδωση στους επόμενους στόχους του. Εγώ νιώθω υπερβολική ευθύνη που εκπροσωπώ σε αυτή την δύσκολη φάση της παράταξης τη “Νέα Πορεία”. Ελπίζω στη συνεργασία και των δημοτικών συμβούλων των άλλων παρατάξεων γιατί ο κοινός μας στόχος είναι η άνοδος του επιπέδου της πόλης. Ελπίζω παράλληλα να ξεθολώσουν τα πράγματα γύρω από την πορεία την δική μας.”

Ζητήσαμε από τον πρώην Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να σχολιάσει την δήλωση του κ. Παπαδόπουλου, και μας είπε: “Όλες οι μεταβατικές φάσεις έχουν τα ταρακουνήματά τους. Περνάμε μία δύσκολη φάση ως παράταξη και ελπίζουμε με την ωριμότητα και την ευθύνη και τη συμμετοχή όλων των προοδευτικών πολιτών της Μεταμόρφωσης να δώσουμε τη λύση που αρμόζει και που μας αξίζει για την πόλη.”

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ