Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Το 1ο ΓΕΛ Μεταμόρφωσης συμμετέχει στον αγώνα κατά της έμφυλης βίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το 1ο Γενικό Λύκειο Μεταμόρφωσης συμμετέχει στο πρόγραμμα Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου -Σχολική χρονιά 2021-2022(EPAS).

Σκοπός του προγράμματος είναι η αναβάθμιση της γνώσης των νέων γύρω από τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό και τις αξίες της
πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν πιο ενεργά στη διαμόρφωση του δημοσίου βίου και στην εμπέδωση της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς και μετά από αξιολόγηση των δράσεων αποδίδεται στα επιτυχόντα
σχολεία ο τίτλος του «Σχολείου-Πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Ταυτόχρονα, απονέμεται στους μαθητές τιμητικό δίπλωμα-Πρέσβεις του ΕΚ(Junior Ambassadors) και αντίστοιχα στους καθηγητές -Πρέσβεις του ΕΚ (Senior Ambassadors) , χωρίς όμως η απόκτηση των τίτλων αυτών να αποτελεί αυτοσκοπό του προγράμματος.

Όπως αναφέρεται, η ομάδα του 1ου ΓΕΛ Μεταμόρφωσης αποφάσισε να ασχοληθεί με ζητήματα που αφορούν την Ισότητα και την άρση των διακρίσεων. Έτσι, με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο 24-25-26 Νοεμβρίου οι εξής δράσεις :

1.Τετάρτη 24/11/2021 οι συμμετέχοντες μαθητές και καθηγητές θα πάρουν μέρος σε μία διαδικτυακή συνάντηση με την κα Ειρήνη Μάρη
ψυχολόγο- συντονίστρια του ΚΕΘΙ (Κέντρο ερευνών για Θέματα Ισότητας) με θέμα «Η έμφυλη βία στην καθημερινότητα μας».

2.Πέμπτη 25/11/2021, Διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, οι μαθητές που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα θα στήσουν στο
σχολείο μία γωνία όπου θα ενημερώνουν καθηγητές και συμμαθητές για την ιδιαίτερη αυτή μέρα παρέχοντας ενημερωτικό υλικό που έχουν οι ίδιοι επιμεληθεί.

3. Παρασκευή 26/11/2021 θα πραγματοποιηθεί ένα σύντομο δρώμενο που θα ευαισθητοποιεί σε θέματα έμφυλης βίας.

Tέλος, 30 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί μία επίσκεψη στην φωτογραφική έκθεση Humanæ της φωτογράφου Angélica Dass, που φιλοξενείται στον δημόσιο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με θέμα τη διαφορετικότητα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ