Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δήμος Μεταμόρφωσης: Ηλεκτρονικά και νοικοκυρεμένα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμητρα Σκοπελίτη μιλά για την δημιουργία της ηλεκτρονικής αποθήκης

Όσοι παρακολουθούν τα δημοτικά συμβούλια της πόλης της Μεταμόρφωσης, θα θυμούνται ότι ο σημερινός δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Στράτος Σαραούδας, όσο ήταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης, ασκούσε κριτική στην δημοτική αρχή του κ. Καρπέτα τότε, για το γεγονός πως δεν προχωράει στην δημιουργία ηλεκτρονικής αποθήκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαραούδας, με συνέπεια πραγματικά, σε κάθε συζήτηση για την Οικονομική κατάσταση του Δήμου Μεταμόρφωσης, όπως αυτή αποτυπώνεται στους ετήσιους οικονομικούς Ισολογισμούς, έθετε την τότε διοίκηση προ των ευθυνών της για την μη δημιουργία ηλεκτρονικής αποθήκης, καθώς με αυτήν την έλλειψη ο δήμος έχανε τη δυνατότητα μέσω της ηλεκτρονικής διαχείρισης να καταγράφονται και να παρακολουθούνται το σύνολο των εισερχομένων και εξερχομένων υλικών, των αναλωσίμων και των ανταλλακτικών όσο και του αποθεματικού των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί, με στόχο τη μείωση των λειτουργικών δαπανών του δήμου. Ενώ μαζί με τη μείωση των δαπανών προς όφελος του δήμου εξασφαλίζεται και η διαφάνεια, καθώς εξαφανίζονται οι όποιες σκιές που συνήθως εμφανίζονται στις συγκεκριμένες υπηρεσίες – εγκαταστάσεις στους δήμους όλης της χώρας.

 

Με την υπογραφή της Αντιδημάρχου Οικονομικών Δ. Σκοπελίτη

Όλα τα παραπάνω τα θυμηθήκαμε όταν σε προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεταμόρφωσης ακούσαμε κατά την διάρκεια των ανακοινώσεων, την Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου, κα Δήμητρα Σκοπελίτη, να ενημερώνει το Σώμα ότι πλέον λειτουργεί ηλεκτρονική αποθήκη στον Δήμο Μεταμόρφωσης.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη και για αυτό το λόγο η εφημερίδα μας επικοινώνησε με την άκρως αποτελεσματική – όπως αποδεικνύεται – αντιδήμαρχο, κα Σκοπελίτη προκειμένου να μας ενημερώσει για το πως κατάφερε να υλοποιηθεί αυτό το δύσκολο πρότζεκτ και τι ακριβώς θα προσφέρει στον Δήμο.

Άλλος ένας στόχος επετεύχθη

Όπως μας εξήγησε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών: “Ένας από τους βασικούς στόχους του προεκλογικού προγράμματος της δημοτικής αρχής ήταν η δημιουργία ηλεκτρονικής αποθήκης. Είναι γεγονός, λοιπόν, πως έπειτα από δύο χρόνια διοίκησης, άλλος ένας στόχος επετεύχθη: η ηλεκτρονική αποθήκη λειτουργεί για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Μεταμόρφωσης!

Η πορεία από την αποτύπωση της δημιουργίας της ηλεκτρονικής αποθήκης ως προεκλογικού στόχου της παράταξης “Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση” μέχρι την έναρξη της λειτουργίας της ήταν μακρά. Χρειάστηκε τη συνεργασία του Τμήματος Προμηθειών της Διεύθυνσης Οικονομικών και της εταιρείας “Νόησις Πληροφορική”, που έχει συμβάλλει στον σχεδιασμό μεγάλου αριθμού πληροφοριακών προγραμμάτων, απαραίτητων για τη λειτουργία του Δήμου Μεταμόρφωσης.”

Ήταν προτεραιότητα

Στη συνέχεια η νεαρή …τσαρίνα των οικονομικών του Δήμου Μεταμόρφωσης μας ενημερώνει πως είχε διαπιστώσει τη μεγάλη σημασία της δημιουργίας της ηλεκτρονικής αποθήκης και συγκεκριμένα τονίζει: “Το εγχείρημα για τη δημιουργία της ηλεκτρονικής αποθήκης ξεκίνησε από τις πρώτες ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων μου ως Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, αντιλαμβανόμενη τη σπουδαιότητα της λειτουργίας της. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια στάθηκε η εταιρεία “Νόησις Πληροφορική”, η οποία και προσέφερε συμβουλές αλλά και την τεχνογνωσία ως προς τη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί, ώστε η ηλεκτρονική αποθήκη να πάρει μορφή. Αρχικά, ζητήθηκε από τον προϊστάμενο του Τμήματος Προμηθειών να γίνει καταγραφή όλων των ειδών των συμβάσεων που είχαν υπογραφεί στον Δήμο Μεταμόρφωσης. Σειρά είχε η παραμετροποίηση των δεδομένων από την εταιρεία και η εισαγωγή τους στο πρόγραμμα της Οικονομικής Διαχείρισης του Δήμου. Ακολούθησε η εκπαίδευση των υπαλλήλων του αρμόδιου Τμήματος, που αποτέλεσε και το εναρκτήριο βήμα της λειτουργίας της ηλεκτρονικής αποθήκης.”

Τα αποτελέσματα φαίνονται ήδη

Κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό της λειτουργίας της ηλεκτρονικής αποθήκης η κα Σκοπελίτη μας είπε: “Μετρώντας ήδη τρεις μήνες λειτουργίας, το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής αποθήκης έχει προσφέρει στο Τμήμα Προμηθειών καλύτερο και πιο άμεσο έλεγχο, τόσο των ειδών που εισέρχονται και εξέρχονται από την αποθήκη του Δήμου, όσο και του αποθεματικού των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί. Μακροπρόθεσμα, αυτό θα οδηγήσει στην καλύτερη διαχείριση των ειδών των συμβάσεων και συνάμα σε μείωση των δαπανώμενων χρημάτων, αφού ως Δήμος πλέον θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις πραγματικές ανάγκες όλων των Υπηρεσιών και να ανταποκρινόμαστε σε αυτές άμεσα και έγκαιρα, δαπανώντας κάθε φορά τα απολύτως αναγκαία χρήματα.”

Ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν

Τέλος η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Μεταμόρφωσης, κα Δήμητρα Σκοπελίτη αφού εξέφρασε την ικανοποίησή της για την υλοποίηση ενός ακόμη μεγάλου στόχου, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους βοήθησαν για την επίτευξή του, λέγοντας: “Προσωπικά, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που πραγματοποιήθηκε ένας στόχος τόσο σημαντικός για τη λειτουργία μιας ολόκληρης Υπηρεσίας του Δήμου Μεταμόρφωσης. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς τη βοήθεια και τη συνεργασία του Προϊστάμενου Προμηθειών, όλων των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Οικονομικών, καθώς και της εταιρείας “Νόησις Πληροφορική”, γι’ αυτό και τους χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Για ακόμα μια φορά αποδείχτηκε πως όταν έχεις άξιους και ικανούς συνεργάτες στο πλευρό σου μπορείς να καταφέρεις μεγαλόπνοα σχέδια που πάντα έχουν στόχο την καλύτερη και παράλληλα αποδοτικότερη λειτουργία του Δήμου.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ