Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης παρέλαβε το νέο σχολικό συγκρότημα στο Ηλιακό Χωριό

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην περιοχή του Ηλιακού Χωριού βρέθηκε ο Δήμαρχος ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης για τη διοικητική παραλαβή προς χρήση του νέου Σχολικού Συγκροτήματος, που πραγματοποιήθηκε παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το παρών έδωσαν πέραν του Δημάρχου ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γεώργιος Πατούλης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ (ΚΤ.ΥΠ.) Α.Ε. κ.κ. Τιμολέων Κατσίπος και Αθανάσιος Γιάνναρης, Αντιδήμαρχοι, καθώς και στελέχη της ΚΤ.ΥΠ.Α.Ε και της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο υλοποιήθηκε από την ΚΤ.ΥΠ.ΑΕ. ήταν προϋπολογισμού 4.075.000,00 € με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής και συμπεριέλαβε ένα Δημοτικό Σχολείο και 2 Νηπιαγωγεία με τη μέθοδο της προκατασκευής, καθώς και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του οικοπέδου. Το Δημοτικό Σχολείο, δύο ορόφων, περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα συγκεντρώσεων, γραφεία διεύθυνσης, βιβλιοθήκη, κυλικείο και βοηθητικούς χώρους που επιτρέπουν την είσοδο σε ΑΜΕΑ. Τα Νηπιαγωγεία περιλαμβάνουν αίθουσες διδασκαλίας, έναν χώρο ανάπαυσης, γραφείο, τραπεζαρία, κουζίνα, WC νηπιαγωγών, WC νηπίων, WC AμεΑ και αποθήκη.

 

 

 

 

 

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Η εκπαίδευση αποτέλεσε κεντρική προτεραιότητα της Δημοτικής μας Αρχής από την πρώτη μας θητεία. Για τη βελτίωση των σχολικών μας μονάδων και για την κατασκευή νέων, που κατέστη επιτακτική με την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής, αξιοποιήσαμε κάθε πηγή χρηματοδότησης και συνεργασίας. Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για μας, καθώς παραλαμβάνουμε ένα εξαιρετικό νέο σχολικό συγκρότημα. Μαζί με το 6ο Νηπιαγωγείο Πεύκης, του οποίου η κατασκευή επίσης προχωρά από την ΚΤΥΠ ΑΕ και βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης της τεχνικής μελέτης με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, λύνουμε οριστικά το πρόβλημα της σχολικής στέγης για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στον Δήμο μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, τον Υπουργό κ. Χρήστο Σταικούρα και τον Υφυπουργό κ. Νίκο Ταχιάο που σήμερα βρέθηκαν εδώ, αλλά και τον προκάτοχό τους κ. Κώστα Καραμανλή για το έμπρακτο ενδιαφέρον του, ώστε να γίνει η επανεκκίνηση κατασκευής των σχολείων και να δοθεί άμεσα λύση σε ένα χρονίζον ζήτημα. Επίσης, τον Γιώργο Πατούλη και τους κυρίους Γιάνναρη και Κατσίπο από την ΚτΥπ για τις επανειλημμένες επικοινωνίες και συναντήσεις, από τότε που ανέλαβαν τη διοίκηση της εταιρείας. Αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την αγαστή συνεργασία. Χάρη στις ενέργειές τους αποφεύχθηκε το ενδεχόμενο απένταξης του έργου από το ΕΣΠΑ, απορροφήθηκε το κονδύλι και ένα βαλτωμένο έργο ολοκληρώθηκε.»

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ