Θετικά μηνύματα για την προπονητική εκπαίδευση και τον ρόλο του Δήμου Λαυρεωτικής
Με μεγάλη συμμετοχή προπονητών από όλη την Ελλάδα ολοκληρώθηκε το τριήμερο διεθνές σεμινάριο ακροβατικής στο Λαύριο, επιβεβαιώνοντας το αυξημένο ενδιαφέρον για τη συνεχή επιμόρφωση και την αναβάθμιση των προπονητικών δεξιοτήτων στον συγκεκριμένο τομέα. Προπονητές από διαφορετικές περιοχές της χώρας είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους μέσα από σύγχρονες και καινοτόμες μεθόδους ακροβατικής εκπαίδευσης, σε ένα απαιτητικό αλλά ιδιαίτερα παραγωγικό εκπαιδευτικό περιβάλλον.
Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών αναπτύχθηκαν θεματικές που αφορούσαν τη σωστή τεχνική εκτέλεση ακροβατικών στοιχείων, ζητήματα ασφάλειας και μεθοδολογίας διδασκαλίας, καθώς και την προοδευτική εξέλιξη αθλητών διαφορετικών αγωνιστικών επιπέδων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στη φιλοσοφία προπόνησης του διεθνώς αναγνωρισμένου προπονητή Marco Palella, η οποία αποτέλεσε βασικό άξονα του σεμιναρίου.
Τον συντονισμό της διοργάνωσης είχε ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ακροβατικής για την Ελλάδα και διευθυντής του Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου Κώστας Πανταζής, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ομαλή ροή και την υψηλή ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν ιδιαίτερα θετικά σχόλια τόσο για το επιστημονικό και πρακτικό επίπεδο του σεμιναρίου όσο και για την άρτια οργάνωσή του, υπογραμμίζοντας τη σημασία τέτοιων δράσεων για την εξέλιξη της ακροβατικής γυμναστικής στη χώρα.
Η επιτυχής ολοκλήρωση του σεμιναρίου ανέδειξε και τον ρόλο του Δήμος Λαυρεωτικής, ο οποίος στήριξε ουσιαστικά τη διοργάνωση μέσω του Τμήματος Αθλητισμού και της φιλοξενίας των συμμετεχόντων στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρίου, ενισχύοντας τη δυναμική διεθνών αθλητικών και εκπαιδευτικών δράσεων με ποιοτικό αποτύπωμα.