Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ολοκληρώνεται το αντιπλημμυρικό έργο στο Κορωπί – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην τελική φάση βρίσκεται το αντιπλημμυρικό έργο Ανατολικού Τομέα πόλεως Κορωπίου της Περιφέρειας Αν.Αττικής με την σύνδεση των κεντρικών αγωγών ομβρίων της οδού Αντωνίου Κιούση και οδού Σπύρου Δάβαρη (που οδηγεί στον σταθμό Μετρό-Προαστιακό Κορωπίου).

Για την σύνδεση θα απαιτηθεί η τομή μεγάλου ορύγματος και ο πλήρης αποκλεισμός της οδού Σπ.Δάβαρη και στα δύο ρεύματα.

Έχει ήδη τοποθετηθεί οδική σήμανση για τις διοχετεύσεις της κυκλοφορίας μέσω της Λεωφ. Μαρκοπούλου προς τον Σταθμό Μετρό-Προαστιακού Κορωπίου και έχουν γίνει όλες οι ενέργειες εγκρίσεων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Οι εργασίες εκσκαφών και προετοιμασίας της σύνδεσης έχουν ήδη αρχίσει από την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 και είναι πλέον όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της τελευταίας φάσης ολοκλήρωσης του έργου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας επί της οδού ΣΠΥΡΟΥ ΔΑΒΑΡΗ, η εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα γίνεται ως εξής:

  • Από την περιοχή του προαστιακού ΚΟΡΩΠΙΟΥ, με κίνηση οχημάτων από Προαστιακό προς ΚΟΡΩΠΙ τα οχήματα θα στρίβουν αριστερά στον κλάδο που ενώνει την ΣΠΥΡΟΥ ΔΑΒΑΡΗ με την Λ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, στη συνέχεια θα στρίβουν δεξιά προς την Λ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, στην συνέχεια θα στρίβουν δεξιά στην Κορωπίου-Αεροδρομίου, και στην συνέχεια θα στρίβουν δεξιά στην Περιφερειακή οδό ή ευθεία στην οδό Αγ. Αναργύρων.

  • Από την Παιανία για το Κορωπί, στον κλάδο που ενώνει την ΣΠΥΡΟΥ ΔΑΒΑΡΗ με την Λ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται ευθεία προς ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, στην συνέχεια θα στρίβουν δεξιά στην Κορωπίου-Αεροδρομίου, και στην συνέχεια θα στρίβουν δεξιά στην Περιφερειακή οδό ή ευθεία στην οδό Αγ. Αναργύρων. Η κίνηση των οχημάτων από Παιανία προς ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ η κίνηση θα γίνεται κανονικά όπως και σήμερα.
  • Από τον κυκλικό κόμβο: ΠΑΛΑΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ -ΣΠΥΡΟΥ ΔΑΒΑΡΗ-ΑΤΤΙΚΗΣ-ΚΡΙΕΜΑΔΗ, προς ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ και ΠΑΙΑΝΙΑ, η κίνηση θα γίνεται δεξιά προς την παλαιά περιφερειακή οδό, στην συνέχεια αριστερά προς την ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ, στη συνέχεια αριστερά στην Λ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΙΥ, και στην συνέχεια ευθεία για την ΠΑΙΑΝΙΑ και αριστερά στον κλάδο που ενώνει την Λ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ με την οδό ΣΠ. ΔΑΒΑΡΗ για τον ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ.

Δεν θα διακοπεί η πρόσβαση στους παρόδιους, και στις παρακείμενες δραστηριότητες οι οποίοι και θα εξυπηρετούνται κανονικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ