Κορυδαλλού
13ο Film Olympiad Grand Prix στον θερινό κινηματογράφο Κορυδαλλού

Η Κινηματογραφική Ολυμπιάδα, η Ολυμπιάδα για κινηματογραφιστές, επιστρέφει με το 13ο Film Olympiad Grand Prix, και την προβολή των τελικών νικητών το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Ιουνίου, στον θερινό Cine Παράδεισος, στον Κορυδαλλό. Κατά τη διάρκεια του διημέρου, οι θεατές θα απολαύσουν οκτώ ταινίες μικρού μήκους κάθε βράδυ – δύο δίωρα ταξίδια σε συναισθήματα, ιστορίες και πολιτισμούς από την Ιταλία, τις ΗΠΑ, την Ονδούρα, τη Φινλανδία, την Ελλάδα και πολλές ακόμα χώρες.
Το Film Olympiad είναι ένα μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ: ταινίες μικρού μήκους κάθε είδους διαγωνίζονται σε ένα πρωτότυπο σύστημα ομίλων και νοκ-άουτ φάσεων, μέχρι τον μεγάλο τελικό και το χρυσό μετάλλιο! Ένα συναρπαστικό σύστημα διεξαγωγής, που δημιουργεί αυξημένο ενδιαφέρον τόσο σε σινεφίλ, όσο και σε λιγότερο εξοικειωμένους θεατές.
Έναρξη για το θερινό Cine Παράδεισος
Το φεστιβάλ σηματοδοτεί και την πρεμιέρα των θερινών προβολών του μαγικού Cine Παράδεισος (πλησίον μετρό Κορυδαλλός), ενός μοναδικού χώρου πολιτισμού που λειτουργεί αποκλειστικά υπό την αιγίδα του Δήμου Κορυδαλλού. Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Δήμος έχει επενδύσει ουσιαστικά στην ανάδειξη και επανατοποθέτηση του Cine Παράδεισος στο προσκήνιο, μετατρέποντάς τον σε έναν πολυχώρο αναψυχής με πολυδιάστατες δράσεις. Το αποτέλεσμα είναι ένα δυναμικό πολιτιστικό σημείο συνάντησης, που φιλοξενεί πλέον ταινίες Α’ προβολής, βραβευμένες παραγωγές, καθώς και σημαντικές παρουσίες γνωστών σκηνοθετών και ηθοποιών. Σε αυτό το πλαίσιο, το Cine Παράδεισος φιλοξενεί για πρώτη φορά την Κινηματογραφική Ολυμπιάδα, με τη στήριξη του Δήμου Κορυδαλλού και της ιστορικής Κινηματογραφικής Λέσχης Κορυδαλλού, σε μια σπουδαία πολιτιστική πρωτοβουλία και σύμπραξη.
Zoe Saldana, Έλλη Τρίγγου και Άρτεμις Γρύμπλα, συνυποψήφιες στην Κινηματογραφική Ολυμπιάδα
Η Zoe Saldana (Avatar, Guardians of the Galaxy, Avengers: Endgame, Star Trek) – βραβευμένη με Όσκαρ πριν δύο μήνες για την ερμηνεία της στο Emilia Perez – ξεχωρίζει από τις φετινές συμμετοχές του 13ου Film Olympiad Grand Prix. Πρόκειται για τη νούμερο ένα ηθοποιό στην ιστορία του παγκόσμιου box office, με ταινίες που έχουν αποφέρει πάνω από 15 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.
Η νέα της ταινία, το μικρού μήκους Dovecote (Ιταλία), σε σκηνοθεσία του Marco Perego, είχε ήδη ξεχωρίσει φτάνοντας στις shortlist των Όσκαρ, και τώρα διεκδικεί το Χρυσό Μετάλλιο Καλύτερης Ταινίας στην Film Olympiad, μαζί με τα βραβεία Σκηνοθεσίας, Σεναρίου και Α’ Γυναικείου Ρόλου.
Συνυποψήφιες της στην κατηγορία Α’ Γυναικείου Ρόλου είναι δύο Ελληνίδες ηθοποιοί. Η Έλλη Τρίγγου, με το Blue Sunday της Γωγώς Μαραγγούλη, και η Άρτεμις Γρύμπλα, με το 39° C της Κατερίνας Κιαγιά, παρουσιάζουν δύο εξαιρετικές ερμηνείες και θα «αναμετρηθούν» σε μια από τις πιο αμφίρροπες και δημοφιλείς κατηγορίες της διοργάνωσης.
Ξεχωρίζουν αρκετές ελληνικές ταινίες ακόμα, όπως οι Arise της Ξένιας Τσιλοχρήστου (υποψήφια για Καλύτερο Music/Dance Film) με τη Μαγδαληνή Σπίνου και Το Δόντι και ο Βράχος του Κωστή Αλεβίζου με τους Γιάννη Κοκιασμένο και Μαριέλλη Μανιουδάκη (υποψήφιοι για Α’ Ανδρικό και Β’ Γυναικείο Ρόλο αντίστοιχα).
Οι σπουδαίες διεθνείς συμμετοχές περιλαμβάνουν επίσης τον εμβληματικό Bryan Cranston (Breaking Bad, Trumbo) με την αμερικανική ταινία Moscow Mule και τον πρωταγωνιστή του Babylon, Diego Calva, με την ταινία Perséfone από την Ονδούρα.
Πέραν από ταινίες μυθοπλασίας, η Κινηματογραφική Ολυμπιάδα παρουσιάζει και ντοκιμαντέρ και animation μικρού μήκους, με πολυβραβευμένες ταινίες στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ, όπως οι Nun or Never!(Φινλανδία) και Hot Mess (Ηνωμένο Βασίλειο).
Φυσικά, το Film Olympiad είναι ένα φεστιβάλ εκπλήξεων, οπότε αναμένονται πολλές ακόμα καθηλωτικές ταινίες!
Διεθνές άρωμα συμμετοχών
Η Κινηματογραφική Ολυμπιάδα ξεχωρίζει πάντα για το διεθνές άρωμα συμμετοχών – και για τα δίωρα “ταξίδια εξπρές” που προσφέρονται στους θεατές. Ήδη, πάνω από 1.100 ταινίες από 106 χώρες έχουν συμμετάσχει έως σήμερα, με κάποιες από αυτές να προέρχονται από άκρως εξωτικές γωνιές του πλανήτη όπως το Σάο Τομέ & Πρίνσιπε, η Αϊτή, τα Cook Islands, η Ανδόρα και η Σουαζιλάνδη, αλλά και εμπόλεμες ζώνες όπως η Ουκρανία, η Ρωσία, το Ισραήλ και η Παλαιστίνη.
Βραβείο Κοινού
Η Κινηματογραφική Ολυμπιάδα και η διεθνής κριτική επιτροπή βραβεύει τους δημιουργούς σε 30 κατηγορίες. Ξεχωρίζει όμως πάντα το βραβείο κοινού, στο οποίο ψηφίζουν οι θεατές τις αγαπημένες τους ταινίες. Συνεπώς, οι θεατές το Σάββατο αλλά και την Κυριακή στο Cine Παράδεισος, θα έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν με την ψήφο τους τις ελληνικές συμμετοχές αλλά και να ξεχωρίσουν τις αγαπημένες τους ξένες ταινίες!
Ταυτόχρονα, μετά την προβολή των ταινιών ακολουθεί συζήτηση με τους δημιουργούς, σύντομη βράβευση και ένα καθιερωμένο after party με συντελεστές, δημιουργούς και θεατές.
Πληροφορίες:
Σάββατο 7 Ιουνίου, 21:00
Κυριακή 8 Ιουνίου, 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Διάρκεια: 140 λεπτά
Διεύθυνση: Ζάππα 4, Κορυδαλλός (πλησίον μετρό Κορυδαλλός)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6949456974
Instagram: www.instagram.com/filmolympiad
Website: www.filmolympiad.com
Trailer:https://youtu.be/yO0F__OUBGo
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις3 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας8 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός6 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων6 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν