Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Παρουσία του Χ. Σταϊκούρα εγκαινιάστηκε το ΚΕΥΔ Καλλιθέας

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 στις 6 το απόγευμα, τα εγκαίνια του Κέντρου Δανειοληπτών Καλλιθέας, στην οδό Φιλαρέτου αρ. 60, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου.

Την εκδήλωση, εκτός του κ. Υπουργού τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Αττικής κ. Βασίλειος Σπανάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης. Τον Ειδικό Γραμματέα Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας κ. Γιάννα Κώστα.

Την δέηση των εγκαινίων τέλεσε ο Αιδεσιμολογιότατος πατέρας Ηλίας ενώ την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Εκατομμύρια πολίτες καλούνται να αποπληρώσουν ληγμένα δάνεια και δόσεις σε μια ασθενική οικονομία που έχει περιορίσει ή και μηδενίσει τα εισοδήματα πολλών συμπολιτών μας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στην ίδια τους τη ζωή. Τα Κέντρα Υποστήριξης Δανειοληπτών αποτελούν ένα θεσμό που σίγουρα συμβάλλει πολύ θετικά στην στήριξη των δανειοληπτών. Και έρχονται να προστεθούν στην κοινωνική ομπρέλα του Δήμου μας, αναφέρω ενδεικτικά το Κοινωνικό Παντοπωλείο, την Ιματιοθήκη, το κοινωνικό φαρμακείο, το ΚΕΠ υγείας και το Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας. Κυρίως όμως έρχονται να συμπληρώσουν και να αναβαθμίσουν τις αντίστοιχες εθελοντικές και δωρεάν υπηρεσίες από λογιστές και δικηγόρους που ήδη προσφέραμε από το Δίκτυο Κοινωνικής Προσφοράς, από το 2012 πριν καν αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου», και η ομιλία του κ. Κάρναβου έκλεισε λέγοντας: «Είμαι βέβαιος ότι το Γραφείο αυτό θα βρει απήχηση, θα στηρίξει χιλιάδες Καλλιθεάτες και έτσι θα στηρίξει και την οικονομία και της κοινωνία της πόλης μας» Ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην δημιουργία του Κέντρου αυτού κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Ειδικό Γραμματέα Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση και τον βουλευτή νοτίου τομέα Αθηνών κ. Βασίλη Σπανάκη.

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ευχήθηκε την καλή λειτουργία του ΚΕΥΔ Καλλιθέας και δήλωσε ότι το γεγονός ότι ήδη σε αυτό το γραφείο έχουν κλειστεί κοντά στα 1000 ραντεβού, δείχνει ότι είναι μια χρήσιμη δομή για τους πολίτες. Επίσης, όπως δήλωσε ο κ. Υπουργός η ολοκλήρωση των πρώτων 24 ρυθμίσεων οφειλών, στο πλαίσιο του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού (Ν.4738/2020), αποδεικνύει την αποτελεσματικότητά του στην αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ