Ελάτε στην παρέα μας

Καισαριανής

Το μήνυμα του Δήμου Καισαριανής για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Δημοσιεύθηκε

στις

Το μήνυμα του Δήμου Καισαριανής για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

“Υπάρχουν πολλές παγκόσμιες ημέρες. Ίσως όχι αρκετές σε σύγκριση με τα αμέτρητα άλυτα ζητήματα που αντιμετωπίζει ακόμη η ανθρωπότητα.

Η σημερινή παγκόσμια ημέρα είναι από τις σημαντικότερες παγκόσμιες ημέρες.

Είναι μια μέρα που απαιτεί την προσοχή όλων μας γιατί αφορά την ανθρώπινη κατάσταση.

Η αναπηρία είναι μια συνθήκη διαβίωσης. Η κώφωση ή η ακοή, η όραση ή η τύφλωση, η αρτιμέλεια ή η έλλειψη μέλους, η ψυχική διαταραχή ή η ψυχική υγεία είναι συγκυρίες που κανείς μας δεν μπορεί  να ελέγξει ή να επιλέξει πριν, κατά ή μετά τη γέννησή του.

Μια κοινωνία που θέλει να λέγεται δίκαιη και ανθρώπινη φροντίζει όλα της τα μέλη, ανεξαρτήτου φυσικής ή ψυχικής κατάστασης, να έχουν ίση πρόσβαση στην παιδεία, την υγεία, την ανεξάρτητη,  αξιοπρεπή διαβίωση και πρόσβαση σε επαγγελματικές ευκαιρίες ανάλογα με τις δεξιότητές τους.

Μια κοινωνία χαρακτηρίζεται από τον τρόπο που εξασφαλίζει ίσα δικαιώματα σε όλους.

Η σημερινή μέρα δεν είναι μια μέρα κατά την οποία ανεβάζουμε απλά κάτι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι μια μέρα ελέγχου πόσο κοντά είμαστε να εξασφαλίσουμε τα παραπάνω για εμάς και τους συνανθρώπους μας.

Γιατί η ανθρώπινη κατάσταση δεν είναι μόνιμη. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι εμείς και οι άνθρωποι που αγαπάμε θα είμαστε για πάντα άτρωτοι, υγιείς, αρτιμελείς.

Η αναπηρία δεν είναι κάτι που αφορά τους άλλους. Μας αφορά όλους.

Στεκόμαστε δίπλα σε όσους μας έχουν ανάγκη, σε όσους συνανθρώπους μας δεν μπορούν να είναι αυτοεξυπηρετούμενοι.

Συμβάλλουμε όλοι στη διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρία  καθημερινά, σε ότι μας αφορά, ιδιαίτερα στους δημόσιους χώρους. Είναι χρέος όλων μας.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ