Ελάτε στην παρέα μας

Καισαριανής

Λαμπαδηδρομία και λαϊκός αγώνας για τους 200 εκτελεσθέντες αγωνιστές

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης των 200 εκτελεσθέντων αγωνιστών κομμουνιστών την 1η Μάη του ’44, θα πραγματοποιηθεί και φέτος συμβολική Λαμπαδηδρομία που ακολουθεί την διαδρομή που έκαναν τα καμιόνια των Γερμανών εκείνη την ημέρα. Επιπροσθέτως, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά διοργανώνει Εργατικό-Λαϊκό Αγώνα Δρόμου, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή.

Για τη Λαμπαδηδρομία

Η Λαμπαδηδρομία θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 28 Απριλίου και θα ξεκινήσει στις 7:30 π.μ. από το στρατόπεδο Χαϊδαρίου, καταλήγοντας στο χώρο εκτέλεσης, στο Σκοπευτήριο Καισαριανής.

Όροι συμμετοχής: Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν όσοι είναι μεγαλύτεροι των 14 ετών. Οι δρομείς θα συμμετέχουν με δική τους ιατρική ευθύνη.

Διαδρομή: Η συνολική διαδρομή είναι 14.2 χλμ. Οι δρομείς εκκινώντας από το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου «Μπλοκ 15» θα ακολουθήσουν τη διαδρομή: Οδός Φλούτζη – Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου – Χίου – Στρ. Καραΐσκάκη – Ιερά Οδός – Πειραιώς – Ερμού – Ασωμάτων – Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας – Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας – Λεωφ. Βασιλέως Κων/νου – Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου – Ευφρονίου – Υμηττού – Λεωφ, Πανιωνίου – Ηρώων Σκοπευτηρίου.– Θυσιαστήριο της Λευτεριάς.

Σε όλη τη διάρκεια της Λαμπαδηδρομίας, θα υπάρχουν συνοδευτικά οχήματα με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό για την ασφάλεια των αθλητών, ενώ τους δρομείς θα ακολουθεί όχημα του Δήμου. Θα υπάρχουν τρεις (3) σταθμοί εφοδιασμού.

  1. Ιερά Οδός & Θηβών
  2. Γεωπονική
  3. Βασιλίσσης Σοφίας (Σταθμός Μετρό)

Με την ολοκλήρωση της διαδρομής οι λαμπαδηδρόμοι θα ανάψουν το βωμό εντός του «Θυσιαστηρίου της Λευτεριάς».

Δήλωση συμμετοχής: Η επικοινωνία πραγματοποιείται με τον Δήμο Χαϊδαρίου, ο οποίος έχει αναλάβει την διοργάνωση.

Η συμμετοχή για όλους είναι δωρεάν.

Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής και αποστείλετε την:

e- mail: [email protected]

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα:

Χαϊδάρι: 2132047376 / 2132047354

Δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται μέχρι 1 ώρα πριν την εκκίνηση.

 

Για τον Εργατικό – Λαϊκό Αγώνα Δρόμου

Η διαδρομή και η ημέρα θα είναι κοινή με αυτήν της Λαμπαδηδρομίας. Η ώρα συγκέντρωσης είναι στις 8:00 πμ, την Κυριακή 28 Απριλίου και με σημείο εκκίνησης το κτίριο των μελλοθανάτων ΜΠΛΟΚ – 15 εντός του Στρατοπέδου του Χαϊδαρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνα 210-4100830 ή στο Εmail: [email protected].

Για δηλώσεις συμμετοχής επισκεφτείτε το link: https://forms.gle/8Q2epmQTYpUMyUPfA

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ