Ελάτε στην παρέα μας

Ιλίου

Γλέντι, ξεφάντωμα και παράδοση στο Καρναβάλι 2020 στον Δήμο Ιλίου [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Με χρώματα, μουσική και τα πιο όμορφα στολίδια του ντύθηκε το Σαββατοκύριακο το Ίλιον, σε ένα ξεχωριστό Καρναβάλι με πρωταγωνιστές τα παιδιά, αλλά και το γλέντι, την αναβίωση παραδοσιακών εθίμων, μουσικές διαδρομές, παρελάσεις και συναυλίες.

Το βράδυ του Σαββάτου, εκατοντάδες πολίτες, με οδηγό τους Συλλόγους και συνοδεία ζωντανής μουσικής, ταξίδεψαν με αποκριάτικα δρώμενα σε όλη την Ελλάδα, διασκέδασαν με τα σκωπτικά τραγούδια κάθε τόπου και γεύτηκαν παραδοσιακά εδέσματα στα περίπτερα των Συλλόγων.

Επίκεντρο όλων των εκδηλώσεων αποτέλεσε η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, με τη συμμετοχή σχολείων, εθνικοτοπικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων. Εκατοντάδες καρναβαλιστές με ευφάνταστες στολές δημιούργησαν ένα πολύχρωμο ανθρώπινο μωσαϊκό που απλώθηκε στο κέντρο αλλά και σε γωνιές της πόλης, παρασύροντας όλους τους πολίτες σε ένα ξέφρενο γαϊτανάκι χορού, διασκέδασης και κεφιού. Φέτος, η παρέλαση εμπλουτίστηκε με την ομάδα θεάτρου δρόμου «TeatroTheama», απογειώθηκε από τους ήχους της φημισμένης μπάντας κρουστών Quilombo με βραζιλιάνικους ρυθμούς και εν κινήσει χορογραφίες και κορυφώθηκε με τη μεγάλη συναυλία με τους «Prestige The Band».

 «Οι Απόκριες αποτελούν μια ακόμα ευκαιρία να δώσουμε χρώμα στην πόλη μας, να γελάσουμε με την ψυχή μας, να παρασυρθούμε από το κέφι, τη ζωντάνια και την αισιοδοξία των καρναβαλιστών και κυρίως των μικρών παιδιών. Τις σχεδιάσαμε με φροντίδα, ώστε να ενώσουν την παράδοση με τη σύγχρονη εποχή και να μας βοηθήσουν να εξωτερικεύσουμε το κομμάτι εκείνο της ψυχής μας που έχει ανάγκη από χαρά και ξεφάντωμα. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εργαζόμενους του Δήμου, τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Γιώργο Φραγκάκη, καθώς και όλους τους συνεργάτες μου που συνέβαλαν στην επιτυχημένη εκδήλωση και να ευχηθώ χρόνια πολλά και καλή Σαρακοστή σε όλους», δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου,  Νίκος Ζενέτος

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ