Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κατασκευή νέου καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην Ηλιούπολη

Δημοσιεύθηκε

στις

Εγκρίθηκε η μελέτη του Δήμου Ηλιούπολης για κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΧΙΙ με τίτλο «Κατασκευή καταφυγίου, προμήθεια εξοπλισμού και κτηνιατρικές υπηρεσίες για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς» προϋπολογισμού 445.300,00 €.

Το νέο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του οποίου η κατασκευή θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες, αποτελεί οριστική και σύγχρονη λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Δήμος μας. Οι εγκαταστάσεις θα αναβαθμιστούν σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τους κανόνες που ισχύουν σήμερα, με συνέπεια τον ακόμα μεγαλύτερο εκσυγχρονισμό των υποδομών του Δήμου μας. Η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα του συνολικού μας σχεδιασμού που πραγματοποιείται με μεθοδικότητα και συνέπεια για την ανάπτυξη της φιλοζωϊκής κουλτούρας στην πόλη μας.

Συγκεκριμένα, η πράξη αναλύεται στα παρακάτω έργα:

1) «Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς» – Συνολικός προϋπολογισμός: 372.000,00 €

2) «Προμήθεια κατάλληλων αναγνωστών σήμανσης ζώων συντροφιάς (scanners) και λοιπού πάγιου εξοπλισμού» – Συνολικός προϋπολογισμός: 23.300,00 €

3) «Υπηρεσίες στείρωσης αδέσποτων ζώων συντροφιάς και λοιπές κτηνιατρικές υπηρεσίες»Συνολικός προϋπολογισμός: 50.000,00 €

Με αφορμή την έγκριση της κατασκευής του χώρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης τονίζει: «Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για το Δήμο μας και αποτελεί συνέχεια των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Βασική προτεραιότητά μας αποτελεί η προστασία τους, μέσω της δημιουργίας όσο το δυνατόν καλύτερων συνθηκών διαβίωσής τους και ένα μεγάλο βήμα θα γίνει με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου, πολύ σημαντικού, έργου. Οι νέες εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν θα είναι οι πλέον σύγχρονες, όπως επίσης και ο εξοπλισμός τους και θα ενισχύσουν σημαντικά την περισυλλογή, τη φιλοξενία και κυρίως τη φροντίδα των τετράποδων φίλων μας».

Ο κ. Χατζηδάκης προσθέτει: «Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με αμείωτο ρυθμό και ενδιαφέρον με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας και με γνώμονα πάντα την σωστή και πολιτισμένη διαχείριση αυτού του ευαίσθητου ζητήματος».

Ο Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Αποστόλης Στασινόπουλος σημειώνει: «Με το έργο αυτό κλείνουμε οριστικά μια σελίδα αντιμετώπισης προβλημάτων στο καταφύγιο του Δήμου μας 15 και πλέον χρόνων. Το πολύπαθο καταφύγιο αδέσποτων ζώων θα αποκτήσει πλέον νέες, σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις σύμφωνα με την κείμενα νομοθεσία και όλα τα ισχύοντα πρότυπα. Μέσα σε 4 χρόνια διοίκησης καταφέραμε να υλοποιήσουμε το σύνολο του σχεδιασμού μας γύρω από το ζήτημα των αδέσποτων ζώων σε αντίθεση με την αδράνεια των προηγούμενων ετών και να εξασφαλίσουμε όλες τις απαραίτητες υποδομές και εργαλεία για να αποτελούμε Δήμο πρότυπο φιλοζωϊκής κουλτούρας. Είμαι βέβαιος ότι με την ίδια επιμονή και προγραμματισμό θα πετύχουμε ακόμα περισσότερα τα επόμενα χρόνια».

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ