Ελάτε στην παρέα μας

Γλυφάδας

Ποια έργα βρίσκονται σε εξέλιξη στη Γλυφάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Δήμο Γλυφάδας επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική με στόχο να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων και υποδομών που πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

 

Η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει στην περιοχή του Δήμου Γλυφάδας κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο, μέσω προγραμμάτων και ειδικών εργαλείων χρηματοδότησης (ΠΕΠ Αττικής, ίδιοι πόροι, κ.τ.λ.π.) έργα, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα  18,7 εκ. ευρώ. Παράλληλα βρίσκονται στο στάδιο ωρίμανσης σημαντικά έργα και Μελέτες.

 

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης είχε θερμή υποδοχή από το Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Γ. Παπανικολάου ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη σημαντική στήριξη του Γ. Πατούλη στην χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων και υποδομών στο δήμο και συζητήθηκε η πορεία των έργων αυτών που υλοποιεί η Περιφέρεια, με έμφαση σε αυτά που συμβάλλουν στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, στα έργα αναβάθμισης αθλητικών εγκαταστάσεων, σε αυτά που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια, την ανέγερση σχολείων, αλλά και με τις αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων.

 

Παράλληλα ο κ. Πατούλης επιθεώρησε τα ολοκληρωμένα έργα αποχέτευσης όμβριων σε οδούς της περιοχής Τερψιθέας, αλλά και τα  έργα συντήρησης και αναβάθμισης των αθλητικών χώρων στην Αλ. Παναγούλη. Επιπρόσθετα επισκέφτηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου  και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζομένους  και εθελοντές των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου αναφορικά  με τη σημασία της Αλληλεγγύης και του Εθελοντισμού  για την ενίσχυση  των ευάλωτων οικονομικά συμπολιτών μας.

 

 

 

Ακολουθεί αναλυτική παρουσίαση των έργων που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο Γλυφάδας

 

 

Εκτελούμενα

Συντήρηση και Αναβάθμιση Αθλητικών χώρων

Προϋπολογισμός  810.000,00 ευρώ

Αγωγοί Ομβρίων σε Οδούς Περιοχής Τερψιθέας

Προϋπολογισμός 3.560.000,00 ευρώ, Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)

Κατασκευή Δευτερευόντων Αγωγών ομβρίων Περιοχής Άνω Γλυφάδας

Προϋπολογισμός 1.345.577,00 €  ευρώ, Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)

Υπό δημοπράτηση

Συντήρηση οδικού Δικτύου

Προϋπολογισμός 2.500.000,00 ευρώ

Μεσοπρόθεσμης Ωρίμανσης

Ανέγερση Ειδικού Σχολείου με αμφιθέατρο επί της οδού Καραχάλιου (νηπιαγωγείο και δημοτικό) για παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες

Προϋπολογισμός 9.500.000,00 ευρώ

Αγωγοί ομβρίων σε οδούς περιοχής άνω Γλυφάδας

Προϋπολογισμός 3.500.000,00 ευρώ

Σε εξέλιξη

 

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γλυφάδας

 

Προϋπολογισμός 565.545,00 € Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)

Δομή παροχής βασικών αγαθών: Κοινωνικό παντοπωλείο και παροχή συσσιτίου

Προϋπολογισμός 430.850,00 € Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)

Δύο απορριμματοφόρα βιοαποβλήτων, καθώς και 200 κάδοι χωρητικότητας από 120 lt έως 660 lt

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ