Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης δημιουργείται στον Καρέα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησαν χθες, Τετάρτη 20/03, στον Δήμο Βύρωνα οι εργασίες για την δημιουργία του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στον πρώην πολυχώρο Κουγιά στον Καρέα, παρουσία του δημάρχου της πόλης Α. Σωτηρόπουλου. Το πάρκο αναμένεται να είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους πολίτες μέχρι τις εορτές του Πάσχα.

Στο χώρο δημιουργείται υπαίθριο γυμναστήριο αλλά και χώροι αναψυχής και ψυχαγωγίας, πέργκολα σκίασης, ενώ θα υπάρχουν και αρκετοί χώροι παιγνιδιού με τραπέζι αντισφαίρισης, σκάκι και άλλα διαδραστικά παιχνίδια.

Παράλληλα, ενισχύεται η φύτευση και εγκαθίσταται νέο σύστημα αυτόματου ποτίσματος.

Στόχος είναι η αναβάθμιση των υφιστάμενων κοινοχρήστων χώρων, η βελτίωση του μικροκλίματος και η ενοποίηση των επιμέρους λειτουργιών που αναπτύσσονται εντός του χώρου.

Όπως αναφέρει εμφατικά ο Δήμος Βύρωνα, πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής στην περιοχή και αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για τους δημότες.

Το έργο χρηματοδοτείται από τον ΣΠΑΥ στο πλαίσιο του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, ενώ η μελέτη συντάχθηκε με τις υποδείξεις της δημοτικής αρχής και της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ