Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Στο Δημαρχείο Αμαρουσίου ο Γ. Κουμουτσάκος

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος Βουλευτής Β1 του Βορείου Τομέα Αθηνών πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημαρχείο Αμαρουσίου όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου.

 

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Αντιδήμαρχοι Στέφανος Τσιπουράκης, Σπύρος Σταθούλης, Γιάννης Νικολαράκος, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης καθώς και συνεργάτες του κ. Γ. Κουμουτσάκου επί ειδικών θεμάτων.

Ο κ. Κουμουτσάκος ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τη θετική εξέλιξη σχετικά με το έργο της επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης και της σύνδεσής της με την Εθνική οδό, που αφορά αφενός στην επιτάχυνση των μελετητικών διαδικασιών έτσι ώστε το έργο να δημοπρατηθεί εντός του 2021 και αφετέρου στην κυβερνητική απόφαση να μην τοποθετηθούν διόδια καθώς το έργο έχει χαρακτηριστεί Δημόσιου χαρακτήρα.

Τα παραπάνω προέκυψαν σε συνέχεια σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε ο ίδιος προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή και της απάντησης που έλαβε για το συγκεκριμένο θέμα.

 

Ο κ. Αμπατζόγλου αναφέρθηκε στις άλλες μεγάλες παρεμβάσεις που χρειάζεται το Μαρούσι και γενικότερα τα Βόρεια Προάστια, προκειμένου να απαλλαγούν από το φορτίο της υπερτοπικής χρήσης, όπως η επέκταση της γραμμής του Μετρό, και η υπογειοποίηση τμήματος της Λ. Κηφισίας αλλά και στα κομβικά αντιπλημμυρικά έργα (ρέμα Σαπφούς), που θα βελτιώσουν την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής. Ο κ. Κουμουτσάκος, από τη δική του πλευρά δεσμεύτηκε πως θα στηρίξει τις βασικές προτεραιότητες του Δήμου Αμαρουσίου στα αρμόδια Υπουργεία αλλά και στη Βουλή και θα προβεί και σε άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες που αφορούν είτε στα μεγάλα έργα, είτε σε μικρότερα ζητήματα, σημαντικά όμως για την τοπική κοινωνία.

 

Τέλος, ο κ. Γ. Κουμουτσάκος δώρισε βιβλία στην Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου.

 

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ