Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Διεξήχθη η 46η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου – Ενισχύθηκε η Τράπεζα Αίματος με 231 φιάλες

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών, μεταξύ των οποίων και εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου, διεξήχθη η 46η Εθελοντική Αιμοδοσία, το τριήμερο από 17-19 Ιουνίου 2024, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

251 εθελοντές αιμοδότες, εκ των οποίων οι 21 ήταν νέοι εθελοντές, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς προσήλθαν στον χώρο της αιμοδοσίας για να προσφέρουν το υπέρτατο αγαθό της ζωής για τους πολίτες που έχουν ανάγκη από μετάγγιση αίματος.

Μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο των αιμοδοτών από το επιστημονικό προσωπικό του κινητού συνεργείου του Νοσοκομείου Φλέμινγκ, συγκεντρώθηκαν 231 μονάδες αίματος, που ενισχύουν τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος.

Παράλληλα με την 46η Εθελοντική αιμοδοσία, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση, καθώς και λήψη δείγματος στοματικού επιχρίσματος σε 3 εθελοντές  για έλεγχο συμβατότητας δότη μυελού των οστών, από νοσηλεύτρια του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, που λειτουργεί στο Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας».

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ευχαριστεί θερμά καθένα και καθεμιά από τους 251 εθελοντές αιμοδότες και ιδιαίτερα τους νέους εθελοντές, “οι οποίοι αφιερώνοντας λίγα λεπτά από το χρόνο τους προσέφεραν το υπέρτατο αγαθό της ζωής στο συνάνθρωπο που το έχει ανάγκη Στην ιδιαίτερη εποχή που διανύουμε, ας γίνουν παράδειγμα προς μίμηση για όσους μπορούν να δώσουν αίμα, ώστε με ευαισθησία, αλληλεγγύη και διάθεση προσφοράς να στηρίξουμε τον συμπολίτη μας που η υγεία του δοκιμάζεται”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την επίβλεψη για τη διεξαγωγή της Αιμοδοσίας είχε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου, Πέτρος Κόνιαρης, με τη συνδρομή του προσωπικού του Αυτοτελούς Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου παραμένει ανοιχτή στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» για όσους εθελοντές αιμοδότες επιθυμούν να προσφέρουν αίμα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ