Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Δήμος Αμαρουσίου: Διοίκηση, αντιπολίτευση και στη μέση… το Κτήμα Συγγρού

Δημοσιεύθηκε

στις

Κόντρα μέσω ανακοινώσεων έχει ανακύψει στο Δήμο Αμαρουσίου, με την παράταξη της αντιπολίτευσης “Ενωμένο Μαρούσι” να ζητά ανάληψη ευθυνών για την προστασία του κτήματος Συγγρού και τη δημοτική αρχή να δίνει απαντήσεις από την πλευρά της.

Αρχικά, η ανακοίνωση της παράταξης “Ενωμένο Μαρούσι” αναφέρει: “Οι δημότες Αμαρουσίου και όλα τα μέλη της παράταξης μας, #Ενωμένο Μαρούσι, παρακολουθούμε με ανησυχία και οργή την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο δασόκτημα Συγγρού.

Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι τόσο για την ασφάλεια ενός εκ των τελευταίων εναπομείναντων πνευμόνων στα βόρεια προάστια, όσο και για τις ορέξεις όσων θέλουν να αμφισβητήσουν τον χαρακτήρα του κληροδοτήματος.

Οι τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης αποτυπώνονται στην επιστολή ομολογία του αναπληρωτή δημάρχου Αμαρουσίου, αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας κ Στέφανου Τσιπουράκη.

Ο κ. Τσιπουράκης προκειμένου να βγάλει εαυτόν αλλά και το Δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου από το κάδρο των ευθυνών της απραξίας και των παραλείψεων τους σε σχέση με το δασόκτημα Συγγρού, “καρφώνει” την κυβέρνηση και γεννά σοβαρά ερωτηματικά.

Λέει ο κ. Τσιπουράκης στην επιστολή του προαναγγέλλοντας  “καταστροφή”. (αντιγράφουμε αυτολεξεί) :

Η επιστολή Τσιπουράκη

«Σας ενημερώνω ότι το κτήμα Συγγρού στο Μαρούσι, του οποίου το Υπουργείο είναι η Εποπτεύουσα Αρχή – συνολικής εκτάσεως περίπου χιλίων στρεμμάτων, μοναδικό στην Ελλάδα και σημαντικός πνεύμονας πρασίνου και παράγοντας ευζωίας στην περιοχή μας – βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο λόγω της κακοδιαχείρισης από πλευράς του Προέδρου του, η συμπεριφορά του οποίου έχει οδηγήσει σε παραίτηση μεγάλο αριθμό μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Γ.Ε..

Αποτέλεσμα αυτού είναι η προβληματική λειτουργία του, η εγκατάλειψη του χώρου και η μη επαρκής νομική προετοιμασία ενόψει επικείμενου δικαστηρίου, η απόφαση του οποίου ενδέχεται να είναι καταστροφική για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Προτείνω την άμεση αντικατάσταση του Προέδρου του και την ανάληψη της υπεράσπισης του κτήματος από τη νομική υπηρεσία του Υπουργείου σας κατά το προσεχές δικαστήριο προκειμένου να αποφευχθεί η καταστροφή.

Παραμένω στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινίσεις εφόσον μου ζητηθεί.

Μετά τιμής,

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΗΣ

Α΄ Αναπληρωτής Δημάρχου Αμαρουσίου

Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας

Μέλος Δ.Σ. του Ι.Γ.Ε.»

–‐———————————————————————–

Ως δημότες Αμαρουσίου καλούμε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον Υπουργό αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντά να παρέμβουν πριν να είναι αργά και να διορθώσουν τα λάθη και τις επιλογές τους που απειλούν με φυσική καταστροφή  ή δικαστικη προσβολή τον χαρακτήρα του κληροδοτήματος.

Απαιτούμε ενέργειες προστασίας του δασοκτήματος και λεπτομερή ενημέρωση για το δικαστήριο που απειλεί αυτό τον θησαυρό της πόλης μας.

Η ανικανότητα και η απάθεια της Δημοτικής διοίκησης υπό τον κ. Αμπατζόγλου, τα ιδιωτικά συμφέροντα που έχουν βάλει ξανά στο μάτι το δασοκτημα Συγγρού και οι τραγικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου.

Κύριοι Μητσοτάκη, Αμπατζόγλου, Γεωργαντά και Κυριακόπουλε (πρόεδρος ΙΓΕ) θα είστε υπεύθυνοι και υπόλογοι απέναντι στους δημότες του Αμαρουσίου, στους κατοίκους του Βόρειου τομέα αλλά και συνολικά της Αττικής για ό,τι συμβεί στο εξής. Ξυπνήστε και σοβαρευτείτε.”

 

Η δημοτική αρχή από την πλευρά της απάντησε ως εξής: “Το «Ενωμένο Μαρούσι», αναζητά πάλι, εκείνα τα ελάχιστα λεπτά δημοσιότητας μέσω ύβρεων, προσβλητικών χαρακτηρισμών και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

 

Ξεκαθαρίζουμε για ακόμη μία φορά:

 

·        Ο Δήμος Αμαρουσίου, δεν επεμβαίνει στην εσωτερική λειτουργία του ΔΣ του ΙΓΕ.

·      Ο Δήμος Αμαρουσίου, όμως είναι αρωγός στην προστασία ενός εκ των σημαντικότερων πνευμόνων πρασίνου της Αττικής τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με δυνάμεις εθελοντών.

·        Ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζει το ΙΓΕ με κάθε ευκαιρία εμπράκτως και συμβάλει διακριτικά και πάντα στο μέτρο των δυνατοτήτων του, στη διατήρηση της ευταξίας του δάσους και των κτισμάτων.

Ως εκ τούτου οι σχετικές  αναφορές της παράταξης «Ενωμένο Μαρούσι», εξυπηρετούν μόνο, τους πολιτικούς στόχους της κομματικής τους γραμμής, που διχάζουν τη Μαρουσιώτικη κοινωνία.”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ