Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Πολιτικών για την Ισότητα των Φύλων στο Δήμο Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Γ. Πατούλης: Στόχος μας να μειώσουμε τις ανισότητες μεταξύ των δύο φύλων και να προσφέρουμε ισότιμα ίδιες ευκαιρίες για όλους

« Η μείωση των ανισοτήτων μεταξύ των δύο φύλων και η παροχή ισότιμα  ίδιων ευκαιριών για όλους αποτελεί αντικείμενο της συστηματικής μας προσπάθειας στο Δήμο Αμαρουσίου, καθώς και κυρίαρχο στόχο μας ως αυριανή Περιφερειακή Διοίκηση », τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, στην εκδήλωση με θέμα: «Ισότητα των Φύλων σήμερα: Ανάγκη και όχι Πολυτέλεια», που διοργάνωσε ο ΟΚΟΙΠΑΔΑ, με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας Γραφείου Πολιτικών για την Ισότητα των Φύλων στο Δήμο Αμαρουσίου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου αναφερόμενος στις έμφυλες ανισότητες που υπάρχουν ακόμη και στις πιο προοδευτικές κοινωνίες, τόνισε ότι «η απουσία ίσων ευκαιριών, οι μισθολογικές ανισότητες, οι διακρίσεις στο χώρο εργασίας και την κοινωνική ζωή, η αναπαραγωγή στερεότυπων, η λεκτική και σωματική βία ακόμη και στο οικογενειακό περιβάλλον, είναι εδώ για να μας θυμίζουν ότι έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο να διανύσουμε στο ζήτημα αυτό.
Στη χώρα μας – πρόσθεσε-  υπήρξε μια μακρά πορεία αγώνων προκειμένου να κατοχυρωθούν δικαιώματα, που σήμερα θεωρούνται αυτονόητα και οι αποστάσεις από τις πιο προωθημένες στα ζητήματα αυτά ευρωπαϊκές χώρες  μειώνονται σταθερά τα τελευταία χρόνια.»

Ειδικότερα όσον αφορά το Μαρούσι , «έχουμε προσπαθήσει μέσα από πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις να προσφέρουμε ευκαιρίες σε όλους τους συμπολίτες μας, ανεξαρτήτως διαχωρισμών που έχουν να κάνουν με το φύλο, την κοινωνική θέση, τον πλούτο, την υγεία.
Ως Διοίκηση, με πρωτοβουλίες ενημέρωσης, ισότιμης συμμετοχής στο αυτοδιοικητικό γίγνεθαι της πόλης μας, αλλά και μέσα από στοχευμένες ενέργειες, όπως η προώθηση του σχεδίου για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, έχουμε προσπαθήσει να μειώσουμε τις ανισότητες μεταξύ των φύλων και να προσφέρουμε ισότιμα ίδιες ευκαιρίες για όλους. Το ίδιο θα πράξουμε και ως αυριανή Περιφερειακή Διοίκηση για όλη την Αττική»,
σημείωσε ο κ. Πατούλης.      

Για τη σημασία της έναρξης λειτουργίας Γραφείου Πολιτικών για την Ισότητα των Φύλων στον Δήμο Αμαρουσίου, επιφορτισμένου με την υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων εστιασμένων στην πρόληψη και την καταπολέμηση των έμφυλων ανισοτήτων, μίλησε στην εκδήλωση ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κ. Πέτρος Κόνιαρης.

Επί του θέματος τοποθετήθηκαν επίσης, η κα Ζωή Μαγουλά, στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών και προϊσταμένη του τμήματος παρακολούθησης των πολιτικών ισότητας των φύλων και η κα  Λαμπρινή Στύλιου υπεύθυνη για την λειτουργία του νέου Γραφείου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή ταινίας μικρού μήκους με θέμα τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην σύγχρονη εργασιακή πραγματικότητα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Βραχνός, η Αντιπρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Κατερίνα Ιωάννου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Λέκκα, Ελένη Βλάχου-Σταματάκη, ο Γενικός Γραμματέας  Γεώργιος Διδασκάλου, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, η Αναπληρώτρια Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της Νέας Δημοκρατίας Χρυσαυγή Ατσιδάκου.

 

 

 

 

                                       

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ