Ελάτε στην παρέα μας

Αλίμου

Ο Δήμος Αλίμου συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Road to European Parliament 2019 – Empowering a new generation of EU citizens»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Αλίμου συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα (REP2019) «Road to European Parliament 2019 – Empowering a new generation of EU citizens» και διοργανώνει την δεύτερη εκδήλωση στον Άλιμο στις 21 Ιανουαρίου 2020.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι εταίροι του προγράμματος: Δήμος Αλίμου – Municipality of Alimos, Comuna Victoria – (Ρουμανία), Ayuntamiento de La Palma del Condado (Ισπανία), Associazione Pro Loco “Pro Mercogliano” (Ιταλία), Novi Homines – Pilietiškumą skatinanti asociacija, European Citizen Action Service (ECAS) (Βέλγιο).

Ο κύριος σκοπός του Προγράμματος είναι η ανάπτυξη μιας νέας γενιάς, της Ευρώπης, ικανής να αξιολογήσει τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες της Ένωσης και να προτείνει λύσεις για την ανάπτυξή της. Επιπλέον, στόχοι του Προγράμματος είναι η ενίσχυση της ευαισθητοποίησης αναφορικά με τους ρόλους των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την διαδικασία λήψης αποφάσεων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθητές από κάθε χώρα, που θα συμμετέχουν σε ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με παιχνίδια ρόλων, προσομοιώσεις διεθνών συζητήσεων κ.α, με απώτερο στόχο την αύξηση της συμμετοχής των νέων στην πολιτική και στην διαδικασία λήψης αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
https://europa.eu/youth/EU_el

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ