Ελάτε στην παρέα μας

Αιγάλεω

ΠΕΣΥΔΑΠ: Στον αγώνα για να διατηρηθεί «ζωντανό» το όρος Αιγάλεω

Δημοσιεύθηκε

στις

Για ακόμα μία φορά ο ΠΕΣΥΔΑΠ ολοκλήρωσε τις προηγούμενες ημέρες μεγάλη επιχείρηση για την εκκαθάριση και απομάκρυνση απορριμμάτων, ογκωδών αποβλήτων και μπαζών, που παράνομα είχαν εναποτεθεί στο δασικό δίκτυο του όρους Αιγάλεω. 

Σκοπός της δράσης που όπως κάθε χρόνο ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του Συνδέσμου, ήταν να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο κίνδυνος μιας δασικής πυρκαγιάς, αλλά και να βελτιωθεί η προσβασιμότητα των πυροσβεστικών οχημάτων στους ορεινούς δρόμους και στα δασικά μονοπάτια του βουνού.

Κάνοντας χρήση βαρέων χωματουργικών μηχανημάτων, η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας και οι εθελοντές του ΠΕΣΥΔΑΠ μάζεψαν πολλά φορτηγά με εύφλεκτα μπαζοσκούπιδα και άλλα ογκώδη οικοδομικά υλικά, προερχόμενα κυρίως από έργα εκσκαφών, ανακαινίσεις κατοικιών, κατεδαφίσεις κτιρίων κ.λπ..

Υπενθυμίζεται πως αυτή ήταν η πολλοστή φορά που συνεργεία του ΠΕΣΥΔΑΠ αναγκάζονται να προχωρήσουν σε ανάλογες «επιχειρήσεις», ώστε να αντιμετωπίσουν μία από τις πιο σοβαρές απειλές υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και αιτία πρόκλησης πυρκαγιών στο όρος Αιγάλεω.

Ο ΠΕΣΥΔΑΠ συνεχίζει τις προσπάθειες να υπερασπιστεί το όρος Αιγάλεω, με εποχούμενα περίπολα, σταθερά πυροφυλάκια και νέες μεγάλες δεξαμενές πυρόσβεσης 200 κυβικών μέτρων, που με τη συνεργασία και χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής θα κατανείμει σε όλη την έκταση του βουνού.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ