Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Ασφαλτοστρώσεις σε 120 δρόμους στο δήμο Αθηναίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ποιοι δρόμοι ακολουθούν σε Κουκάκι, Παγκράτι, Εξάρχεια, Νέο Κόσμο, Άνω Κυψέλη και Ριζούπολη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο οδικό δίκτυο της Αθήνας, καθώς οι ασφαλτοστρώσεις ξεκίνησαν από κεντρικούς δρόμους στον Νέο Κόσμο, το Κουκάκι, το Παγκράτι, τα Άνω Πατήσια, τη Λαμπρινή και εκείνους που περιβάλλουν την πλατεία Κλαυθμώνος.
Πρόκειται για νέους ασφαλτοτάπητες σε 120 δρόμους σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, συνολικής έκτασης 680.000 τετραγωνικών μέτρων, όπως σημειώνει ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο οποίος επισημαίνει ότι οι εργασίες δεν αφορούν μόνο την αναβάθμιση των γειτονιών αλλά και την ασφάλεια των οδηγών και των πεζών.

Αναλυτικότερα, στην 1η Δημοτική Κοινότητα, στο κέντρο της Αθήνας, οι εργασίες ολοκληρώθηκαν στην οδό Δημητρακοπούλου στο Κουκάκι, στους δρόμους πέριξ της πλατείας Κλαυθμώνος, δηλαδή Δραγατσανίου, Παπαρρηγοπούλου και Παλαιών Πατρών Γερμανού, καθώς και στις οδούς Κριεζή, Διπύλου, Ψαρομηλίγκου και Καλογήρου Σαμουήλ στου Ψυρρή. Οι δρόμοι που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα είναι η Βεΐκου στο Κουκάκι, η Δόξα Πατρή στον Λυκαβηττό, η Δεληγιώργη, η Πεσματζόγλου, η Λυκούργου, η Απόλλωνος και η Ξενοφώντος στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στη συνέχεια οι εργασίες θα προχωρήσουν στις Εμμανουήλ Μπενάκη, Θεμιστοκλέους, Καλλιδρομίου, Καραγιώργη Σερβίας, Μαρασλή, Σίνα και Βουκουρεστίου.

Στη 2η Δημοτική Κοινότητα έχουν ήδη αποκατασταθεί στον Νέο Κόσμο οι οδοί Πυθέου, Κάρπου από το ύψος της Κασομούλη έως την Πυθέου, Δεινοστράτου, Αρτέμωνος, Μελαντίας, Μενεκράτους, Χερσίφρονος, Αγαθοκλέους, Αλκυονίας, Πασιώνος και Κυνίσκας, ενώ εργασίες πραγματοποιήθηκαν στα πεζοδρόμια της Ηρώδου του Αττικού και της οδού Αριστάρχου στο Παγκράτι. Οι εργασίες θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα στην οδό Κάρπου από την Πυθέου έως την Ηλιουπόλεως, στην Τιμάνθους, στην οδό Κρησίλα στο Παγκράτι, τη Σπύρου Μερκούρη και τη Βασιλέως Γεωργίου Β’. Ακολούθως, θα αποκατασταθούν οι οδοί Κασομούλη, Καφαντάρη, Φιλολάου, Μάχης Αναλάτου και Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Στην 5η Δημοτική Κοινότητα στις γειτονιές της Ριζούπολης, της Λαμπρινής και της πλατείας Παπαδιαμάντη, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες στις οδούς Τράλλεων, Χριστιανουπόλεως, Σαβαγηνών, Ευέλπιδος Λέκκα, Ανδριτσαίνης, Λυκούδη και Προβελέγγιου. Τις επόμενες ημέρες ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης στην οδό Αχαρνών και τις οδούς Θύσσου και Ιαλέμου. Παράλληλα, ξεκινούν αποκαταστάσεις πεζοδρομίων στα Άνω Πατήσια στις οδούς Πολυδούρη, Τσακασιάνου και Σάουμπερτ, καθώς και στην 4η Δημοτική Κοινότητα στην οδό Δωδώνης.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ