Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Ο Β. Ζορμπάς στο Χ-τύπο: “Η προηγούμενη διοίκηση διακατεχόταν από μεγάλη έπαρση και αλαζονεία”

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνέντευξη του δημάρχου Αγίας Παρασκευής Βασίλη Ζορμπά

“Συγκρίνοντας οι πολίτες την ανεπάρκεια της διοίκησης Σταθόπουλου, αποφάσισαν να μας δώσουν πάλι την διοίκηση του δήμου”, τονίζει στη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς, υπογραμμίζοντας ότι “είναι γνωστό σε όλους μας, στην αυτοδιοίκηση, το πόσο δύσκολο είναι εάν έχεις χάσει μία εκλογική αναμέτρηση να κάνεις come back”.

Ακόμη, ο δήμαρχος αναφέρθηκε πολύ συνοπτικά στο θέμα του κορωνοϊού, μίλησε για τις επόμενες προτεραιότητες της διοίκησης και σχολίασε την πολιτική κατάσταση στην πόλη.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του δημάρχου Αγίας Παρασκευής έχει ως εξής:

Κύριε Δήμαρχε, είμαστε εντός ενός νέου σκληρού lock down. Πως το αντιμετωπίζει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, τόσο από πλευράς προστασίας των πολιτών, όσο και από πλευράς στήριξης των επαγγελματιών της περιοχής;

Τόσο ο Δήμος, όσο και εγώ προσωπικά λόγω της ειδικότητας μου ως γιατρός (Πνευμονολόγος), συνεχώς εδώ και ένα χρόνο, με αναρτήσεις μου, συμβουλεύω τους πολίτες. Στις υπηρεσίες του δήμου αλλά και στα σχολεία μας, γίνονται κάθε εβδομάδα απολυμάνσεις. Στα σχολεία επίσης προσλήφθηκε διπλάσιος αριθμός καθαριστριών από τον περασμένο χρόνο, καθώς και 40 συμβασιούχοι εργάτες καθαριότητας. Το κόστος σε ένα χρόνο για τα ανωτέρω, ξεπέρασε το 1.000.000 ευρώ.

Μετά την παρέλευση μίας δημοτικής θητείας επανήλθατε στον δημαρχιακό θώκο της πόλης. Ποιοι πιστεύετε ήταν οι λόγοι που οι πολίτες σας εμπιστεύτηκαν ξανά;

Βλέποντας οι πολίτες την ανεπάρκεια της διοίκησης Σταθόπουλου σε τομείς όπως κοινωνικά, τεχνικά, θέματα καθημερινότητας, καθαριότητας κ.λ.π., και συγκρίνοντας, αποφάσισαν να μας δώσουν πάλι την διοίκηση του δήμου.

Εκείνο όμως που ήταν το σημαντικότερο κριτήριο των πολιτών και το οποίο παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην επιλογή μεταξύ δύο προσώπων ή δύο διοικήσεων είναι η έπαρση. Η προηγούμενη διοίκηση διακατέχονταν από μεγάλη έπαρση και αλαζονεία. Είναι γνωστό σε όλους μας, στην αυτοδιοίκηση, το πόσο δύσκολο είναι εάν έχεις χάσει μία εκλογική αναμέτρηση να κάνεις come back, και μάλιστα να κερδίσεις έναν εν ενεργεία δήμαρχο με τόσο μεγάλη διαφορά. Αυτό στο δήμο μας έγινε για πρώτη φορά, όπως και για πρώτη φορά συνέβη, εν ενεργεία δήμαρχος στον πρώτο γύρο των εκλογών να έρθει δεύτερος, και μάλιστα με ισχνό ποσοστό 26%.

 

Κάνοντας έναν συνοπτικό απολογισμό του μέχρι τώρα έργου σας, που θα στεκόσασταν;

Θα μπορούσα να σταθώ σε πολλά, αλλά θα αναφέρω μόνο δύο:

Το πρώτο αφορά το αθλητικό κέντρο 22 στρεμμάτων στα Πευκάκια που εντός των ημερών θα παρουσιάσουμε στην πόλη ένα master plan, (πρόταση αξιοποίησης μετά από πολύμηνη διαβούλευση με την κοινωνία και τους συλλόγους της πόλης μας).

Το δεύτερο είναι το εγκαταλελειμμένο κολυμβητήριο (είναι ακόμη στα μπετά) εδώ και 30 χρόνια, το οποίο αποτελεί «ντροπή» και εστία μόλυνσης για την πόλη μας, όπου έχουμε ξεκινήσει μία προσπάθεια αποπεράτωσης, η οποία είναι σε καλό δρόμο. Λίαν συντόμως, θα ενημερώσουμε τους δημότες μας.

 

Ποιες είναι οι άμεσες προτεραιότητές σας για το προσεχές διάστημα, πέρα από την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας;

Οι προτεραιότητές μας είναι πολλές όπως:

  • Η κατασκευή κοιμητηριακού ναού.
  • Η δημιουργία τριών νέων βρεφονηπιακών σταθμών στην πόλη. Ο πρώτος δημοπρατείται τις επόμενες μέρες. Για τον δεύτερο, προχωράμε στη σύνταξη μελέτης και για τον τρίτο, σύντομα θα αναθέσουμε την μελέτη.
  • Το κολυμβητήριο (όπως ανέφερα πιο πάνω).
  • Η δημοπράτηση αποκατάστασης της βίλας Ιόλα.
  • Αναπλάσεις πεζοδρομίων.
  • Η πλατεία του Αγίου Ιωάννη.
  • Η προμήθεια νέου μηχανολογικού εξοπλισμού για την καθαριότητα της πόλης, αξίας 2.000.000 ευρώ.

Θα μπορούσα να αναφέρω ακόμη περισσότερα.

Πόσο δυσκολεύει το έργο μίας διοίκησης όταν δεν έχει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο; Βλέπετε υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας με την αντιπολίτευση;

Μέχρι σήμερα, δεν αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερες δυσκολίες. Υπάρχουν δημοτικές παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο που στηρίζουν το έργο και βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που προσπαθούν να φρενάρουν το έργο μας εις βάρος των πολιτών. Με το νέο νομοσχέδιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αυτά θα διορθωθούν και στην επόμενη 5ετή θητεία μας, τα θέματα θα έχουν ομαλοποιηθεί.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ