Έρχεται το νέο «έξυπνο» σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στην Αγ. Παρασκευή

0

Πρόκειται για ένα έργο με μηδενικές δαπάνες για τους Δήμους, αφού η μελέτη εφαρμογής χρηματοδοτείται από το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ, ενώ προβλέπεται και η κάλυψη του κόστους προμήθειας των αισθητήρων, της διαμόρφωσης των επιλεγμένων χώρων (σημάνσεις, κ.λπ) και της αγοράς του εξοπλισμού που θα επιτρέπει τον έλεγχο εφαρμογής του μέτρου. Μόνη υποχρέωση των Δήμων είναι η εκπόνηση σχετικής μελέτης.

Στη συνάντηση Δημάρχων της Αττικής με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά και τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιο Ράλλη, για το έργο εφαρμογής Έξυπνης Στάθμευσης, μετείχε και ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, που συγκαταλέγεται στους  Δήμους που έχουν ήδη εκπονήσει  μελέτη για την εφαρμογή Ελεγχόμενης Στάθμευσης, επωφελείται άμεσα από το έργο που χρηματοδοτεί καθ ολοκληρία το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ.

Με την υλοποίηση του έργου, προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ, θα προκύψουν σε πρώτη φάση τουλάχιστον 20.000 θέσεις στάθμευσης σε πόλεις ολόκληρης της χώρας, με πολλαπλά οφέλη για τους Δήμους, τους κατοίκους, τα άτομα με αναπηρία και τους επαγγελματίες. Η προκήρυξη του ανοιχτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού δημοσιεύτηκε στις 19 Απριλίου 2019 και ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών έχει οριστεί η 20η Μαΐου 2019.

Ο Δήμαρχος Γ. Σταθόπουλος εκφράζοντας την ικανοποίηση για την πρωτοβουλία του Υπουργείου δήλωσε: «Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης υλοποιεί το εθνικό σύστημα διαχείρισης στάθμευσης, ένα πρόγραμμα που αφορά όλους τους Δήμους της χώρας. Η Αγία Παρασκευή έχει μελέτη ελεγχόμενης στάθμευσης και ήρθε ο καιρός να την υλοποιήσουμε».

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.