Φεστιβάλ στη σκιά των βράχων: «Μαντάμ Σουσού» 27-28.08.2018

0

Η δημοφιλής διαχρονική κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Μαντάμ Σουσού» στην φετινή θεατρική της επαναφορά από τις «Θεατρικές Σκηνές» με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου στον ομώνυμο ρόλο, ανέτρεψε τα δεδομένα του θεάματος της τελευταίας δεκαετίας, ξεπερνώντας σε διάστημα τριών μηνών τα 110.000 εισιτήρια.

Η ονειροπαρμένη Σουσού ζει στην λασπωμένη γειτονιά του Μπύθουλα, με τον σύζυγο της Παναγιωτάκη. Η ίδια όμως ονειρεύεται μεγαλεία και θέλει να ξεφύγει από την μιζέρια φτιάχνοντας ένα δικό της παράλληλο σύμπαν. Τι θα γίνει όμως όταν το όνειρο γίνει πραγματικότητα; Πόση απόσταση χωρίζει τελικά το Μπύθουλα από το Κολωνάκι; Ποιο ρόλο θα παίξει ο μυστηριώδης Μηνάς Καντακουζηνός; Ποιο τίμημα θα κληθεί να «πληρώσει» η ηρωίδα;

Η «Μαντάμ Σουσού» ξεκίνησε σαν ευθυμογράφημα στο περιοδικό «Οικογενειακός Θησαυρός» το 1939, έγινε βιβλίο, νούμερο επιθεωρήσεων, θεατρικό έργο, κινημα- τογραφική ταινία, εκπομπή στο ραδιόφωνο και δύο φορές τηλεοπτικό σήριαλ, πάντα με τεράστια επιτυχία.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει η Δήμητρα Παπαδοπούλου, η οποία επέστρεψε στη σκηνή για να ενσαρκώσει τη μεγαλομανή ηρωίδα του Δημήτρη Ψαθά. Την ηρωίδα έρχεται να σαγηνεύσει ο Kώστας Σπυρόπουλος ως δαιμόνιος Μηνάς Καντακουζηνός, ενώ στο ρόλο του σταθερού, ευσυνείδητου αλλά φτωχού Παναγιωτάκη, ο Τάσος Χαλκιάς. Μαζί τους 15 ακόμα ηθοποιοί.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ http://www.festivalvraxon.gr/

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.